Saturday, July 20, 2013

Sothys, Pakar Penjagaan Kulit Anda!

Event pada : 22 May 2013
As the world’s skincare solution specialist, SOTHYS aims to provide answers to every skin problem using methods that are effective yet pleasurable, and in harmony with nature. A family brand born based on the philosophy of cure and treatment, SOTHYS’ success is guided by a commitment to quality and excellence, the importance of human values and French production.

SOTHYS employs a dedicated and talented team of professionals responsible for many cosmetic breakthroughs including being the first brand to invent the world’s first concentrated serum in ampoule form. Through its collaboration with beauty institutes, SOTHYS has become the market leader and industry’s innovator in producing synergistic beauty programmes, sophisticated treatment procedures, exclusive and professional methods of body care and high-performance homecare products.

The luxury skincare brand produces formulations that have stood the test of time, employing stringent pharmaceutical production teamed with sensorial pleasures. SOTHYS excusive global method, Digi-Esthétique® is an original technique specially developed to heighten the effectiveness of the treatments and the assimilation of active ingredients. By combining Eastern and Western acupressure methods and massage procedures, SOTHYS is able to achieve absolute effectiveness and wellbeing.

The brand complies with the most stringent international regulations and adheres to the highest standards of production to create formulas with minimum preservatives, and maximum tolerance and safety. SOTHYS’ international presence in prestigious spas around the world is a testament of its legendary formulations, excellence in treatments and product quality.
 ********************************************************************

Tu baru intro, haruslah kan uolls kena baca kelebihan Sothys' dan bagaimana rangkaian jenama antarabangsa ini antara penjagaan kulit yang tersohor sehingga kini.
Ahem dan saya sendiri berpeluang mendekati Sothys' yang hebat di Malaysia. Bagi mempelajari dan mengetahui lebih lanjut produk Sothys' ni. Ahem gambar diatas sebelum saya menggunakan Sothys' ya, tu yang kurang berseri-seri, ahaks.

Ok kejadian berlaku pada 22 May 2013 di The L'Atelier Sothys' Penthouse. (Giler lama baru nak naik posting, ni wa sudah lupa weh!, ahaks)

Sebelum acara bermula, ada sesi melepaking bersama bloggers dan team hebat SOTHYS'-bertukar-tukar pendapat sambil kenalkan diri memasing.
Penerangan mengenai produk SOTHYS' oleh Joanne Teo (Group Marketing Manager).
Banyak info tentang SOTHYS' yang seuka saya nak kongsi, antaranya..
1. SOTHYS Uniqueness ,HIGH-TECH + HIGH TOUCH= HIGH  PERFORMANCE
2. Salon Ambiance- Esklusif, lebih privasi dan selesa serta terdapat juga barangan SOTHYS' yang dijual di mana rangkaian Salon SOTHYS'
3. Terapi dari Salon SOTHYS' semmangnya pakar dalam bidang penjagaan kulit dan mereka adalah terapi yang terlatih.
4. Skin SCOPE- SkinScope™ by SOTHYS is an exclusive skin diagnosis & expert consultation procedure performed by their qualified aestheticians PERSONALIZING synergistic skincare REGIME achieving OPTIMUM skin health that ultimately PERSERVES your SKIN AGE
5. SOTHYS Digi-Esthetique Massage - Digi-Esthetique®, SOTHYS signature methodology is a 100% manual massage for the face. Developed by medical professionals and experienced aestheticians, the Digi-Esthetique® massage technique goes beyond beauty by providing a healing and relaxing experience through the ‘Art of Touch’ that delivers precise results to meet precise skin needs.

SOTHYS' diperkenalkan pada tahun 1966 hasil dari kajian dari Dr. Hotz’s yang memang menekankan pemulihan kulit secara efisien dan selamat kepada mangsa-mangsa dalam peperangan. Ketika itu Dr. Hotz's telah berjaya merawat kulit mangsa-mangsa perang untuk kembali sembuh seperti biasa. Atas kejayaan perawatan kulit itu, Mr. Benard MAS (rakan beliau) telah mengembangkan formula tersebut dan mula berkongsi kelebihan formula Dr. Hotz's melalui pengkomersilan atas jenama produk penjagaan kulit SOTHYS'.



Antara produk SOTHYS' yang menjadi ramai pilihan pengguna...
Kalau kita ke Salon SOTHYS' - 128 Faubourg, kita boleh mendapatkan pelbagai barangan penjagaan kulit yang disusun sperti atas.
Bahkan terdapat jualan dalam pek promosi dengan harga yang sangat berpatutan dan berbaloi... Memang kalau kita dah beli set ni, memang dah lengkap untuk kegunaan seharian. Walaubagaimanapun, haruslah kita mendapat pendapat pakar kulit dari Salon Soothys' terlebih dahulu ya. Mana tahu ada special care pada kulit kena gunakan bagi mendapatkan impak kulit yang lebih menarik :)

Habis sesi penerangan, ada sesi makan2....
Sedap wehhh.....
Antara salon SOTHYS' yang terdapat di Malaysia. Yang ni di Publika Solaris Dutamas...
Ok, saya tengah start cuba menggunakan produk ni. Memang ada kelainan sikit. Saya suka baunya yang agak naturel. Lepas pakai, terasa lembut2 kulit muka tu--terasa the gebuness...

Meh-meh kita gi Spa kat SOTHYS'--rasailah kehebatannya sendiri!! Oh yeah!

2 comments:

Mama Zharfan said...

ayu..u look gorgeous dressing mcm tu!! i like!

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

1st time dgr brand ni. saya ni madang jer tak pernah dgr :)