Wednesday, July 10, 2013

Tengok Gambar Lama, Terasa Nak Slim Balik...

Memandangkan dah start puasa...
Kuranglah sedikit pengambilan karbohidrat setiap hari, iya idok?
Time ni memang perlu memotivasikan diri balik...
Agak2 kalau nak ada balik sedikit potongan di badan...
Biarpun berapa cm atau inci ya...
Kena betul2 jaga makan terutamanya time berbuka...
Apatah lagi bila melihat koleksi gambar lama...
Berat time ni rasanya paling teruk pun 45 kg...
Nak pakai baju jenis potongan mana pun berani...
Kalau sekarang tengok peplum pun telan liur berkali-kali...
Sambil tampar2 pipi tak logik2 -- kang pakai dari jauh dah nampak barut nangka berjalan sakan.
Time ni pun rasa dah berisi...
Walaupun hakikatnya masih dalam 40-45kg...
Dulu makan banyak jugak cam sekarang...
Tapi naiknya takdelah mencecah 50kg...

Tapi lepas bersalin... cam metabolisma dalam diri tu dah takde...
Aishhhhhh... die makan banyak ke sikit ke...
Naik kolestrol berganda2...
Huhuhuhu...

So azam saya untuk Ramadhan tahun ni...
Nak kurangkan makan karbohidrat, Nak lebihkan beribadat...
Ececececece..
Azam tu!!!

5 comments:

Sweetmama said...

phewitt..slimnye..

itulah pasal kan, lps bersalin ni terasa bdn naik mendadak, nak turunkan berat badan sikit punye payah...

berazam jgk mau turunkan berat badan ni..susah betul mau control makan

ZalinZalina said...

Jom sama2 kita diet bulan puasa ni.. memang kena kurangkan karbo.. mudah2an awak berjaya :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tiap kali bsalin kurus tapi masuk keja., ya rabbi.. ada vitamin kat opis tue kot hikhik.. itula citer mama amana..

Mama Zharfan said...

me pun berazam nak lose weight :)

aimi said...

Waaa kurusnya dulu kak ayu. Skrang pun ok apa, xnmpk cm anak ramai pun :)