Tuesday, August 27, 2013

Ber..SPA......Di Sompotan Spa, Kerlass Ko Jah

Ari tu saya ada dapat voucher...
Join event Butterfly under Tammy..untuk program charity..
Selain daripada menyebarkan beberapa perkara yang mendatangkan kebaikan kepada masyarakat, diberi juga token untuk merehatkan badan...Waaaaaaaaa suka mak noks :) Lepas tu saya kan dasar pemalas nak buat reservation...roger kat Nannie suh die tolong setelkan segala schedule appointment, bajet Cik Puan Seri lah sangat kan..mujur member sorang tu jenis sporting dan juga nak berSPA bersama...hehehe..Teruja nak memanjakan badan setelah sekian lama diri ni tak masuk SPA. Dah memanjang ko nak free kan tunggu jerlah..mana yang ado! Hahahahaha

The Sompotan Spa ni ada kat 4 hotel di KL, ahem, KL Meredien, Hotel Istana, The Intercontinental (kalau tak silap ejaan die cam ni, Hotel Nikko lama) dan lagi satu saya dah lupa dah...memang dah tua ni short memory sungguhhhhh..

So, Nannie telah buat reservation kat Intercontinental,,sebelah betul LRT Ampang Park...
Saya dengan hepinya bertemu janji ngan Nannie pergi berSPA sama2..

Kami disambut mesra dan diberi layanan istimewa oleh staff disitu..
Awal2 lagi Spa Advisor menyuruh kami memilih jenis oil yang hendak digunakan untuk mengurut..
Saya pilih rejuvenating..
Walaupun baunya kuat tapi saya rasa baunya penuh semangat, ecececece
Lepas tu die bagi minum air serai...
Adoi, tak tertelan saya nak minum..
Si Nannie..boleh habis separuh dari gelas....
Nak buang banyak angin dalam badan katanya,,,

Kemudian kami ditunjukkan bilik untuk mengurut..
Dan diarahkan untuk menukar pakaian..
Dan rawatan spa kami yang pertama ialah...
Urutan kaki..
Sedap woo, tiba2 terasa kaki jadi gebu..
Tang tang tu jugak menggebus, buahahahahahah
Tempat untuk diurut dan persalinan yang harus digunakan...
Ya arrrr...idakler kami berjakuzi di sini..

Voucher pun pakej urutan 60 minit..
Tapi rasanya dowang mengurut 1 jam 30 minit..
Puassssssss hati giler...
Lepas urut rasa badan ringgan cam sponge...
Agak2 lepas mengurut nak test lari jarak dekat 100 meter pun boleh..gaaaa
Aksi di bilik mengurut...kiranya ni gambar sebelum badan diurut..
Ni lepas diurut..
Erkkk badan jadi slim idakler...
Tapi still muka bercahaya tu adalah...hahahahahah
Gembira noks...mengoksidakan segala lemak dari luaran...

Teringin nak pergi SPA lagik...sambil tu feeling2 lagu "Kalau Aku Kaya....err kayapp"
Aishh sedar diri pun :p

6 comments:

Mama Zharfan said...

besh!!!

Salma Tayo said...

sy pun lama xpergi spa.next weekend nak pergi lah jugak.

anak Wan Salleh said...

best best

Ezna said...

syoknya spa :-)

zety said...

ringan urat2 ye ..hik3

cre8tone said...

relax o!~