Finel Event, Misi BH Mencari Resepi Ramadhan Bersama Yeos

Semalam saya dan famili menghadiri final event, Misi Berita Harian mencari resepi ramadhan bersama Yeos. Sebab dapat jemputan untuk satu famili saya pun bersetuju untuk menyertai. Walaupun resepi saya tidak terpilih ke final, tapi semangat untuk menghadiri memandangkan ada rakan comper saya "winda" turut tercalon sebagai peserta akhir. So, kiranya dapat memberi sokongan kepada rakan sepejuangan sudah cukup baik :)

Kreatip2 hasil masakan para peserta menggunakan produk Yeos. Kagum saya. Sekaligus memberikan inspirasi buat saya untuk mencuba lagi pada masa akan datang. Antara resepi yang dipertandingakn adalah:
 Mesti ranggup rasa masakan ini, hehehehe
 Takleh digambarkan rasa laksa yang dicampurkan dengan susu--memang fusionnn...
 Huhu, roti jalan bersama durian Yeos...pehhhh
 Yang ni my fren punya...Winda dengan resepinya Spageti Ikan Salmon Panggang Bersos Krim Soya Asli Yeos---panjang weh hang punya tajuk resepi, hahahah. Tapi bila tengpk masakannya memang nampak sedap giler...No doubt terpilih semalam dapat no. 3. clap clap congrats ya
 Kuih lappis diperbuat dari kacang soya..hmm ganti santan kepada soya :)
 Rasanya ni pemenang no 1...Memang all out presentation peserta ni..

Ada juga peserta yang kejenya chef, tapi hidangan beliau tak sempat pulak saya nak snap..
 Ni sesi pengadilan, turut di situ Chef Anuar pun ada :)
 Saya bersama penyanyi Aliyah. Siyes makin cantek Aliyah sejak bertudung. Orangnya peramah dan boleh borak2 kosong ngan beliau kat situ..
 Makan-makan-makan tak hengat kan...
Persembahan dari anak-anak yatim jemputan Berita Harian..

Seronok join majlis iftar anjuran BH ni..sebab tak sangka jumpa ramai member pembaca blog/rakan FB sepertri kak Zie dan kakak beliau, Faizah dan anak, Salawati seisi keluarga, Winda seisi keluarga dan juga adik baju pepel namanya Nor seisi keluarga (tq dik yang tegur hakak, katanya tiap2 hari baca blog hakak ni, muah muah).

Bila tengok resepi2 peserta final berakhir sedikit sebanyak menyuntik semangat saya untuk mencuba dengan lebih baik lagi dalam peraduan yang melibatkan merekacipta resepi.

Dan selepas beriftar kami terus gerak balik tak sempat nak tunggu majlis habis apatah lagi nak ucapkan bye2 kapada semua rakan. Memandangkan anak2 semua memang kepenatan..hmm..kepenatan melantak, adoihai :)

Tq shikin dari NSTP atas jemputan :)
gambar kredit to: Ziema Iarza, sayang kat ko kak!!!!!!!!!!!!

Comments

norry abby said…
Hehe...ada rezeki dapat jumpa live dgn akak. Biasa baca blog je tiap2 hari

http://norryabby.blogspot.com/
Nama resepi winda pon da buat kecur liur bln2 posa ni
yumielufya said…
bestnya makan-makan,bestnya jumpa kawan2..best semua!! satu yang benar dan tepat tentan Madam ayu..Ayu Rafikah kuat melantak..heheh dalam erti kata lain percinta makanan..jgn marah madam..nt lekas tua..hehe muda ke lagi
memang yang menang 1st tu point lebih dari segi persembahan dan platting