Monday, August 12, 2013

Kenangan Sopping Malam Raya di Jalan TAR

Memandangkan saya raya kat KL tahun ni so saya berkesempatan untuk melihat "havoc"nya Jalan Tar di malam raya. My adiks n kengkawan memang selalu terjah malam raya di Jalan Tar dan dowang kata memang barang dilelong murah2 time ni.

Memang ramai orang takleh nak cakap ler. Memang sangat tak sesuai bawa anak2 gi sini time2 ramai orang. Bayangkan jalan depan Sogo hanya 1 lane keta jer boleh bukak sebab orang ramai dah start jalan selamba atas jalan raya, dengan gerai2 jualan banyak giler di kaki lima.
Paling menarik perhatian saya, ada beberapa booth/gerai yang menampilkan lelaki berpakaian wanita. Hahahahah. Giler sengal. Yang tak tahan tu siap jerit "Comel tak Kak Ton???" hahahahaha...Antara skrip peniaga2 kat situ yang menarik perhatian saya, "Bang biar muka macam tembok pecah tapi bau badan jangan macam bawang"..ni yang jual minyak wangi..Yang jual kain baju.."Akak, Abang kat gerai kitaorang jer dapat wifi, meh meh singgah"...."Bang beli air ni (air mineral), ianya dapat menjadikan kulit abang akak putih berseri cam Adira"...hahahahahhaha
Tudung harga OKla..cuma baju melayu dewasa RM50 sepasang, baju kanak2 kalau pandai tawar RM20 sepasang, baju budak perempuan tengok design..tapi ada jugak yang jual RM10 sepasang..baju perempuan dewasa ada yang dilelong 4 untuk RM100, 3 untuk RM100, baju sulam Vietnam ada yang letak RM70 tapi kalau tawar boleh dapat RM50 sepasang...telekung pun boleh tawar2 lagik :) Biskut raya sebotol RM10
 
ni keadaan depan Gulatis...berdekatan dengan Sogo..cam rasa time pilihanraya pun ada jugak...

Apapun pengalaman menarik..serik nak datang???..
Takderlah serik sangat walaupun payah parking + ramai orang, sebab banyak barang yang dijual harga murah :) gak berbaloi!

2 comments:

Mama Zharfan said...

murah2 gak tu

zety said...

fuyoh..mmg berbaloilah berasak2 dpt baju murah2..best tu..kitorg xdapeklah..incik somi xmo bwk :(