Sunday, September 22, 2013

Berjimba di Pesta Telok Kemang... Lepas tu Dapat Penyakit!

Salam uolls...
Rasa nak nanges kuat-kuat...
Giler tertekan nak pindah rumah bulan ni...
Lagi tertekan... Banyak giler kot perkara nak disetelkan...
Pasal kelas masakan Anaqi...
Pasal kursus IEP yang kena hadiri...
Pasal nak melancong sana-sini, tiket kapal terbang dah lama ready, tapi booking hotel haram satu apa tak buat lagik...
Anak nak periksa akhir tahun lagi... (ecececec)
Ni belum kes saya dah berangin dengan lawyer yang menguruskan pembeliaan rumah baru saya... cam pahat dengan penukul...

So, malas nak berangin2 dah...
Kasi lagik stress adolah...
Berbalik pada citer percutiaan 16hb yang lepas... ni ala2 citer flash back...
Baru seminggu lum sebulan... taraf basi pun kira baru seminggu, hihihi
Lepas makan terus ke sini, Telok Kemang...
Ada cam pesta kat sini... Ramai giler orang...
Dalam banyak gerai jualan kat situ...
Ada satu gerai jual pakaian dari kain pelikat dan kain batik...
Saya berkenan baju dari kain pelikat yang dijual disini...
Harga kurung pasang yang siap jahit ni RM120...
Kus semangat...
Baju ni cantek, kan?
Jahitan dier sangat kemas, kain pun tidak panas... memang berkualiti...
Harga dier saya udah lupa... dalam 70 hengget rasanya.
Saya berkenan ngan seluar kotak2 ni...
Kain pelikat la la la...
Kain pelikat la la la...
Tapi saya merembat seluar batik yang macam ni... Comey, kan?
Agak2 sesuai tak kalau saya bawak gi jejalan kat mall?
Ok kot, ala2 stylo cara orang Malaysia, ngeeeeeeeee
Lama gak berpeleseran di situ...
Lepas tu haus, my anaks beli lah air kat situ...
Tak sedap hokeh... sebab dah lewat malam...
Air batu dah mencair, so rasa tawar hebeh...

Saya minum banyak gaklah... Sebab anak saya semuanya tak nak minum...
Membelinya semua beria, time minum tak sedap terus disua kat saya.
Esoknya terus saya diserang cherry berry... Stress giler....
Rasa tobat, tak nak beli air yang dijual kat gerai2 macam2 ni...
Hmmm... Merana gaklah, 3 hari sakit perut memanjang :(

4 comments:

Goh LinLin said...

Actually i know i ahud b saying "aw, 2 bed, kena dot dot beri", but your choice of words mahaha i'm sorry, i cant setop laffin

Mama Zharfan said...

memang pasar mlm kat teluk kemang/PD terkenal dgn tak hygenic dan menyebabkan cery bery..info me baca ka forum

mummymer said...

oh ye ke suzie.. tapi i sendiri pun tak berani nak beli air dekat pasar malam sebab memang derang gune air paip.. huhu

ibuemir

al- lavendari said...

Saya suka pakai baju dari kain sarong tu ..