Tuesday, September 17, 2013

Best Banget Bercuti Di Ilham Resort PD

Hari Ahad pagi, my adiks duk bz roger saya. Ajak melepak kat P.D. Sebab adik saya Echot tu keje PNB so die memang ada resort PNB kat sana. Kawtim last minute, dapatlah duk kat apartment 3 bilik kat situ. Harga staff so sangat.. sangat.. sangat berbaloi. Kalau untuk orang awam rasanya RM400 semalam :p
Ni bilik kitaorang, 7021... Terletak di level paling atas sekali tapi mujur ada lif yang efisien (sentiasa kosong takde orang, buahahah). Anak saya ngan adiks saya lebih suka turun ikut tangga, naik jer ikut lif, nak exercise konon2nya. Dasar pemalas nak menunggu...
 
The katils... ni untuk bilik no. 3. 
Bilik no. 1, katilnya sangat besar (master bedroom)...
Oh ya, apartment ni jenis duplex, 2 tingkat... memang cuns.
Ada dapur, living room, balkoni, meja makan, bla bla bla...

Main attraction bila datang mana-mana hotel, mestilah kolam mandi...
Kolam mandi terletak di tengah-tengah resort...
Berhadapan dengan lobby...
Petang2 ada orang menjual di sini...
Ada burger, waffle dll. Tapi siyes harga takdelah mahal sangat, semuanya RM3.50 ajer...
Lepas tu untuk mandi kat kolam ni takdelah strict sangat dalam berpakaian seperti di kebanyakan hotel2. Asalkan berpakaian tidak menjolok mata dan tidak berbogel, ok dah :)
Model majalah mempelam in action...
Buahahahhahahah...
My Afiq kalau dapat kolam, tak makan untuk 3H2M pun takpe... janji dapat berendam.
Depan resort kami ni ada pantai... Pantai P.D...
Kalau awal pagi dan petang, memang nampak juga manusia yang feeling2 kat situ...
Saya hanya mampu melihat dari jauh jaaa...
Sebab malas nak berjalan, buahahah...
Lepas tu saper2 yang suka aktiviti ekstrem, boleh join jungle trekking...
Macam-macam ada... Kawasan ni betul-betul berhadapan dengan pintu masuk Ilham Resort.

Tapi sebab saya risau kulit saya tercalar (budget retis tak agak2 kan? Haha) so saya dan famili pakat main kat sini jaa (di lobby)...
Main Pool...
Camlah tahu sangat konsep bermainnya...
Ekceli gaya jer lebih hahaha...
Mak Biq dok mengajor main memang terror, tapi bila main sendiri takdelah hebat mana, hahaha.
Si kidal beraksi...
Uncle Pary memang ada bakat...
Kecik2 suka main guli so memang dah lama berlatih...
Main Pool ni, sekali main RM3, tapi ada deposit RM20 untuk kayu yang dipinjam.
Afiq main ni ngan saya...
#apakahnamanyasayapuntaksure
Cam main bola...

Ok tu citer hotel nanti saya sambung citer pasal Pesta Telok Kemang, makan Ikan Bakar, blablabla.
Selamat bekerja uollllllllllllls

3 comments:

Mama Zharfan said...

me pernah stay kat sini :) masa mula2 join UIA thn 2004--dh dekat 10 thn pun hehehhe

Cute Mum said...

pernah gak stay sini..
best jugak..

mummymer said...

belum pernah stay sini. Anaqi seronok la, merdeka habis !

ibuemir