Tuesday, September 3, 2013

Hadiah Tang Tang Tang ... Hapdet Sempena Kenaikan Minyak

Lama tak berhapdet pasal hadiah...
Memang terasa mim alif lam sim...
Sampai ntah mana-mana gambar hadiah, malas dah nak selongkar folder...
Orang lain banyaknya hapdet kat fesbuk tapi saya cukuplah kat blog jer...
Saper yang rajin dier tahu, tak jenguk blog saya takder lah tahu...
Yang bagusnya bila kita simpan kat sini senang bila nak buat carian balik...
Terutama dalam mengimbas kenangan dulu, menang hasil itu ini...
Contoh terbaik bila ada reporter minta saya share gambar kemenangan yang memberi kenangan.
Saya leh gugel kat my blog sendiri... takpun bagi jer kat pihak berkenaan "hang carilah... itu pun jer adanya"
Ngeeeeeeeeeeeeee...

Ok hapdet sepantas dan secergas yang mungkin...
Saya menang ni dari Signorina contest :)
Yang lawaknya, contest ni sebenarnya kita kena pergi kat event tu kemudian akan diambil gambar kita dengan props... dan dowang akan upload dalam web. Pemenang utama dapat hadiah2 grand dekat RM10K rasanya. Tapi mekaniseme peraturan buat saya serabut perut sikit, sebab pemilihan berdasarkan votes tertinggi. Saya tak suruh sangat kawan saya vote... tapi saya vote gambar sendiri hari-hari. Diri sendiri mahu tolong maaaa. Akhirnya walaupun saya kalah mendapat votes tertinggi tapi terpilih menjadi pemenang "the luckiest voters". Okla 2 minit setiap hari spent masa vote gambar syok sendiri kan, buahahahha...
Manisan Sugus serta gula getah ni saya dapat bersempena dengan Double Mint open house. Saya tak pergi, member tolong amikkkan goodies bag ni. Erkkkkkkkkk tq Shirin, lap lap u.
Dari Mee Sedap katanya. Ok saya terima ajer dengan hati penuh kolestrol...
Voucher Tesco lima puloh hengget dr Tesco FB...
Orang laen menang beratus2, saya menang lima puloh jaaa... hehehe
Menang 2 set tea dari Lipton contest. Ni contest siggy, so saya macam biasa senantiasa kalah untuk contest sebegini. Dapat 2 hadiah ni pun bersempena dengan hadiah untuk 100 pertama. Erkk Le Gourmet tu, leh senyum sampai ke telinga.
Ni bukan hadiah saya tapi hadiah Merlyn so saya dah sedekahkan kepada mereka yang memerlukan :)
Hadiah kontroversi... Memang panas hati kalau teringat balik pada insiden yang dihadapi masa gi amik hadiah ni. Tapi kena redhaaaaaaaaaaaaaa...
Voucher dari PA&MA. Salah satu tu Nik Aty punya,tapi beliau sedekah kat saya. Dan saya dah pun meredeem beberapa baju, ada juga bahagian untuk si Hani anak Aty :)
Beskal exercise ni saya menang 2 bijik. Tapi satu dah kasi adik. Hadiah yang dimenangi dari entri yang tak perlukan modal. Kebetulan saya menang 2 kotak biskut Jacobs. Saya cuma hantar tips ibu dan dimodifikasi agar nampak lebih kreatif. Suka mak noks.
Baru jer langsai minggu lepas. Tu pun setelah pihak Tutti Frutti remind saya suh datang makan. Memang heaven sebab eat all you can. Die kasi 2 tub besar, so kita amik tutti banyak, ni belum masuk kacang, coklat segala bagai... dah percuma hamik jerlah. Paling besh dapat lima puluh hengget. Contest ni saya menang dari Tutti Frutti fb. Mempertaruhkan slogan :)

Posting pasal hadiah untuk kali ni... ni jerlah kot...
Ada 2-3 hadiah kecilan dimenangi, tapi tak gi amik lagik...
So, tunggu tulat baru naik posting... hehehehe

***********************
Kecoh pasal harga minyak naik 20 sen seliter malam semalam kan??
Saya bukan orang politik...
Saya bukan pakar dalam ekonomi...
Saya hanya antara masyarakat di Malaysia yang bekerja makan gaji...
Bila dah ada kenaikan, so lepas ni memang kena banyak beringat dan mengawal nafsu perbelanjaan. Walaupun hakikatnya efek pada saya takde susah mana tapi untuk mereka yang memang duit bercatu, kehidupan yang bergantung pada gaji harian... pasti terasa. Apapun kenaikan ni membuatkan saya tekad untuk terus berusaha gigih dalam bidang compering yang saya minati. Sebab saya percaya hasil kegigihan kita, kalau tidak sekarang mungkin pada masa akan datang pasti memberi pulangan yang mengembirakan :)
Aishhhhhhhhhhhh... sengal lak kan????
Hahahahahaha...

ps: No more makan kat kedai luar, kena kurang budget beli baju dan gincu... haru haru.

7 comments:

Mama Zharfan said...

congratssss :)

Cik Sibuk said...

Untungnya...jelly I..

mama tisya said...

meriah smua adiah...tp gmbr last tu mmg femes la...hahaha

Nik Nor Izyanty Che Mazlan said...

Syoknyer tgk hadiah2

raihanarizal said...

waaa....sifoo ni memang menang bergaya....

Merlyn Hasshim said...

Terima kasih sebab sudi ambilkan hadiah kita dan tolong sampaikan pada mereka yg memerlukan :)

mummymer said...

menang macam2 betul ayu ni, dah jadi artis sebab reporter dah start interview .. chewah!!

on minyak.. boring!!!! rasa sakit hati gitu

ibuemir