Monday, September 30, 2013

MADUKU KALUT ~ Memang Kalut

Memang KALUT...
Selain dari hidup saya yang KALUT...
Hidup si Selamat lakonan Izzue Islam lagilah kalut, hahaha
Tapi siyeslah, saya sangat suka menonton teater Maduku Kalut...
Antara naskhah yang sangat menarik dan sangat lawak uollls!
Lagi-lagi dengan lakonan mantap Izzue serta persembahan cemerlang Karl Shafeq...
Oh ya, Karl Shafeq pegang watak Amy seorang lelaki lemah lembut yang sempoi dan baik hati...
Ni pulak Bibi lakonan Jihan...
Bini tua yang yang memang "cengai" ada ciri2 Queen Control...
Ni pulak Mimi, bini muda...
Terlebey manja, comey, mengada2 (hahahah)
Para Sarjan Keramat dan Dang Wangi bersama Selamat dan Amy...
Part ni antara yang kelakar...
Memang rasa nak pecah perut saya duk gelak...
Sebab nak cover yang Selamat berbini dua...
Dowang pura2 ada hubungan songsang...
Tapi yang kelakar gaya Si Amy...
"Erkkk tidak... tidak..."
Part yang mana si Amy ni belek2 Kosmo then baca headline pun kelakar juga. Paling takleh lupa part baca tajuk berita "Victoria Becham nasihatkan isteri Mat Yo"-->siyes sengal kan? Hahaha
Banyak skrip yang dilontarkan oleh Amy ni mencuit hati...
Giler selamba badak dan sempoi melontarkan dialog...
Sebelum ni saya hanya kenal Karl Shafeq sebagai seorang pengacara sahaja, rupanya beliau mempunyai bakat dalam berlakon. Memang kelas uolls...
Barisan pelakon yang menjayakan Maduku Kalut...
Tahniah :) :)
Sempat jumpa Awin isteri Izzue Islam (bukan lakonan tapi realiti, hahah)
Haruslah bergambar sama kannnnnnnnnnnn...
Comey kan? Hehehe
Siap tinggalkan trademark kat setiap poster...
Gigihkan!!!

Walaupun pementasan ini bertaraf mini teater...
Namun persembahannya tetap terbaik seperti teater besar yang gah nama judulnya.
Antara teater terbaik yang pernah saya tonton :)

Oh ya, saya tak sempat bergambar dengan cast teater ni, dowang ada sesi interview ngan press, me pun KALUT nak balik sebab tinggalkan batalion kat mak terchenta :)

2 comments:

Mama Zharfan said...

nmpk lucu and besh

mama tisya said...

bc review dr fafau aritu katanye lucu..opismate pn ada p tgk...ngan izzue tk sempat bergmbr ek?