Nasreen Ikan Bakar!!! Cenggitu Jer...

Janji dicapati...
Itulah...
Bila dah janji nak makan seafood kat P.D...
Biarpun ramai orang hampir disemua kedai seafood, kita masuk jugak...
Sedap tak sedap belakang citer...
Saya sebenarnya teringin nak masuk restoran "Cina Muslim Seafood"... 
Tapi tersinggah kat sini... "Nasreen Seafood"... Faktor yang tersinggah...
Sebab parking die luas... so takde nak bersenggol-senggolan dengan mana2 keta...
Memang ramai sangat pelanggan kat dalam ni...
Lepas tu ramai lagik yang makanannya tak sampai...
Bila tanya dengan adik yang amik order, die kata 20 minit kak kena tunggu...
So tanpa banyak bicara, tiada kesal secalit di dada, we all duduk order...
Sebab tukang bayar kata on jaaaa.... lagi mahu banyak tanya? Hahahaha
Ikan siakap stim asam...
Ni sedap... sampai rasa nak hirup kuah dier...
Ikan siakap masak sweet n sour...
Okla... sedap gak tapi saya pernah makan lagi sedap (yang saya buat sendiri, hahaha).
Kitaorang order kacang buncis goreng dengan telur masin... yang datang telur biasa... telur tawar... kempunan ai tau, huhuhu.
Udang goreng tepung sememeh ni cam takde beza jer dengan rupa jemput2, udang keras lak tu baling dinding boleh retak dinding itew... dengan kangkung goreng belacan memang terbaik rasanya...
Tom yam... sedap... paling sedap takderlah... tapi saya boleh komen sedap kat anak tekak...
Butter prawn tak sedap...
Manis memanjang rasanya... kurang seleralah makan cenggini ngan nasi...

Total damage yang ditanggung sepenuhnya oleh adikku terchenta; RM204...
Hahahah, giler pailang mahal... lauk okla so-so takderlah sedap menjilat jari... setakat juih2 kat kuku jer.

Lauk epik kalau order kat seafood restoran mesti nak amik ikan stim atau bakar plus tomyam... nasib baik menu utama boleh layan... :)

Akhir kata TQ ya tukang belanja, buahahahah...

Comments

Mama Zharfan said…
siakap steam tu fav my hubby ;)
mummymer said…
dah lama tak makan seafood
kita slalu mkn kat sini time pi PD...kalo tghari suka makan asam pedas PD kat area situ gak