Wednesday, September 11, 2013

Saya Dulu Pernah Anti Lelaki Sebab....

Masa saya di U...
Saya adalah pertubuhan sendiri...
Pertubuhan yang saya namakan "AWAS"...

AWAS tu bermaksud Angkatan Wanita Solo... Sololah sesangat hahahahaha...
Tapi objektif penubuhan AWAS pada asalnya dari pemikiran songsang saya sendiri (rasa nak cekik jer kan), buahahaha. Sebab saya dan kengkawan rapat seperti Kak Zam (tiba2 melibatkan kakak ganu kite) dengan Ijal , yang kunun2 kami ni nak tumpu pada study. So we all memang letak kat dahi time tu "We dun like guy except our own blood brother". Ok ini adalah statement psiko!!! Hahahah... Even our geng sebantal si Salfarina (yg la ni tgh buat PHD kat obersea) request nak join pertubuhan ni. Kitaorang say NO... NO... sebab die ada balak time tu, kawan sejak form 4 (mak suh gi sekolah, ko main cinta ya Ina, buahahah).

So, pertubuhan ini hanya menerima mereka2 yang betul tak nak berjiwang dan juga yang patah hati. Rasanya ahli pertama yang join pertubuhan saya ni Yati Husin (die break jer ngan pakwe dier, terus register jadi ahli). Lepas tu Diba kot, buahahhahahaha... Orang yang cam anti ngan pertubuhan ni adalah Emi... Minah kalau diberikan mic takyah guna loud speaker... memang gegar satu bangunan kalau die mengamuk sakan. Selalu jadi wakil kelas kitaorang... walaupun Emi ni tampil garang saya selalu buli dier haha. Biasalah saya kan ada ciri2 perangai kakak kawasan-lu langsi lu mati... (tobat haku statement memalukan ini sungguh!). Oh ya Emi anti "AWAS" bukanlah sbb saya sebagai pengasas tapi masa tu Emi ni antara orang yang selalu dapat surat dari pakwe dier (skrg ex-pakwe sbb emi dah kahwin ngan orang lain yg jauh lagi hensem dan bergaya). Tiap2 hari kot die dapat surat cinta. Saya confess, errk saya pun baca sekali, biasalah ciri kakak kawasan die kena ada sifat ingin tahu yang tinggi! Hahaha (nak cakap kepochi cam tak sesuai, hahaha)
Emi, sebelah kiri tudung pink tu, hik hik...

Antara piagam pertubuhan:
1. No couple
2. Never want to have couple
3. Kawe masuk U nak balajar jaaa

Lebih kurang gitu...
Sebab masa tu saya selalu merasakan bila orang bercouple ni secara tidak langsung akan menganggu sistem pembelajaran sistematik kita. hahahah. Poyo seh... Sebab bila orang bercinta dia akan berada dalam dunia dier, so nanti study ntah ke mana... ecececece...

Tapi siyes... sebab saya takde sangat nak berkepit mana2 kawan lelaki. So saya belajar lebih tumpu... kot kot... Sem 1 saya pulun 3.96, sem 2 jatuh sikit 3.84. Lepas tu makin jatuh, tapi still maintain la... takdelah kurang dari 3.6 sampai abis degree...

Hidup saya time tu takdelah borink sangat... takdelah asyik belajar jer. Saya ni jenis bersosial dalam persatuan, bukan gi kelab dangdut ke takde. Saya suke melibatkan aktiviti persatuan yang saya join. Lepas tu jenis gila kuasa kan... hahahahah. Jadi AJK bawahan mengelak jer selalu jer tawarkan diri jadi Asst. Director ke, Bendahari ke... Gila kuasa, kan? Hahahahah... kalau dah tak de nak buat aktiviti paling kuat saya lepak ngan Ijal, Ina, Kimi, Kak Mimi lagi saper ehh... kitaorang menjemah sama2. Kak Zam lak selalu bagi tazkirah kat saya... Hahahah... Lepas dah kena tazkirah kembali ke pangkal jalan, gitu ler.

Lepas tu AWAS tiba2 terbubar macam tu jer... peralihan kuasa berlaku sebabnya... (Kak Zam gulingkan saya dari jawatan yang disandang)... Hahahahah
Malaslah nak citer... kejadian di berlaku di tahun 3 semester 5...
Buahahahah... pandai2lah korunk memikirkan sebab2nya terbubar ya...
(klue: takde kena mengena dengan kejadian Shamsiah Fakeh melarikan diri ya)
Kakak Kawasan dengan Konco2 Berpiknik, hahaha

Ok, sekian terima kasih.......

10 comments:

anak Wan Salleh said...

alaa ni mesti sebab dah jumpe bapa kepada 5 orang anak ni :p

Sidratul Muntaha said...

ahaha
senak perut baca citer akka ni
aduhai

Mama Zharfan said...

chop....bukan ker u kawin time belajar ayu? hehehhe

Hermit said...

dulu eksidently kenal 1 minah... kerek, poyo, gaban sombong... tak penah aku jumpa minah yg buat aku berbulu urat perot sebulu2nya... story mory rupanya sorng housemate kenal minah ni... hang kerek ek?ok... hang blum kenai saper ah ju... dulik haper aku ngko presiden 3Line ka haper muahahaha...

@Suzz,
Yup.. After Deg Ayu direct sambung Masters, kahwin sebelum grad Masters... sbb Ayu ugut nak blah oberseas (dapat tajaan Mara smbg PHD, pilih either in US,UK or Oz)... muahaha

Goh LinLin said...

U r a really funee ladeeee ...heheheheeeeee

Nuradibah Matharuddin said...

Ya betul anak Wan Salleh comment anda itu sebab saya salah sorang ahli dari kumpulan itu. Orang lain masih solo... tapi founder yg sibuk2 bercinta dalam diam tanpa diketahui oleh ahli2 lain. tapi akhirnye terkantul juga..muhahaha...

Emmy Zurina Omar said...

Hahaha...pasal tuh lah aku anti AWAS....pengasas AWAS sorok2 rupe2 nyer dia yang mendahului ahli2 AWAS yang lain mendirikan rumah tangga...guwa yang ANTI AWAS plak yang paling last skali kawin pasal nak memastikan AWAS dilupuskan sama sekali....hahahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

buahahahaha


no komen

buahahahaha

skulluv said...

ingatkan angkatan wanita sedar tadi..kih3

||aLeaSaRa|| said...

he3...macam tau je jawapan apa yang telah berlaku.lawaklah sis ni he3..