Bila Rumah Bergaya Bersama Perkakasan Rumah Bosch

Ok, hari tu..satu masa dulu... saya berpeluang melihat sendiri teknologi terkini peralatan memasak rumah terkemuka Eropoh keluaran Bosch. Dengan memperkenalkan konsep revolusi Asian Range, yang menampilkan inovasi Intelli sesuai dengan kehidupan dapur orang Asia.

                                  
Masa mula-mula sampai dari jauh saya sudah nampak, gerai-gerai makanan yang menampilkan pelbagai genre hidangan yang mewakili negara Asia. Antara lain roti jalan dan rendang dari Malaysia, nasi kunyit dan kari masala dari India, tomyam dari Thailand dan macam-macam lagi.

Ni adalah segala sumber makanan yang berjaya dimasukkan dalam pankreas saya..hehehehe

Majlis bermula dalam pukul 11 dengan ucapan dari Mr Gary Ong, selaku Chief Executive Officer, BSH Home Appliances Sdn. Bhd.

Seterusnya manjlis perasmian...

Ada juga demontrasi masakan oleh Chef Alina Hew. Beliau menunjukkan cara membuat Yong Tau Foo..


Pk, uolls mari kita berkenalan dengan perkakasan-perkakasan rumah Bosch...
Cuba lihat mesin basuh ini.. Memang nampak begitu berketerampilan. Harga pasaran ..ahem RM10K keatas... :) :)

Peralatan dapur pulak...seperti dapur gas, dapur elektrik, dapur hibrid dan pengumpul sisa minyak dicipta sesuai dengan tabiat orang Asia memasak. Ini kita dapat lihat perbandingan dari segi saiz yang mana Asian Range Bosch memeperkenalan ruang dapur memasak lebih luas berbanding European RAnge.
Penapis  Hud Asian Range mempunyai geometri berbentuk piramid dengan sistem penapis berganda. So, sisa minyak terperangkap dengan pengumpul emmbolehkan ianya dibersihkan dan dibuang dengan mudah.
Sesi penerangan produk dari pihak Bosch.
Butang pada HUD juga sangat mudah untuk difahami. Hanya membuat pemilihan jenis sedutan yang dikehendaki dengan memicit butang yang disediakan.
Dis ebealik teknologi dapur gas Bosch. Dapur induksi Bosch juga mempunyai fungsi Power Boost (rancangan kuasa). Ianya sangat mudah dan menjimatkan masa. Ini terutama untuk memasak dalam periuk besar yang mempunyai kuantiti yang banyak.
Saya sangat suka dengan peti ais BOSCH...
Harganya mencecah RM10k..
See, dalamannya....mewah kan...
Siyeslah, ni memang peti ais yang memenuhi citarasa saya...
Ala2 masukkan diri dalam peti ais ni pun still muat lagi :) :)


Ketuhar..............
Boleh buat ayam golek uollls...


Ok..dah review semua perkakasan dapur..masa yang ditunggu pun tiba..
Party makan dengan beria-ia...ngeeeeeeeee
Saya takdelah makan semua...
Makan satu jer..nampak tempting kan..
Tapi memang shodap...

Makanan tengahari gue..
Butter prown tu sangat lazattt...ni mesti masak dengan perkakasan dapur Bosch :)
O, TQ BOSCH!!!!!

Comments

Mama Zharfan said…
dlm goodie bag tu ada apa?
memang mewah lah segala perkakasan brand BOSCH ni
anak Wan Salleh said…
Fridgenyer sangat best..!
Aju Mohit said…
hari tu dpt juga invitation ni tp takde geng nak pegi, sis klu ada event lain boleh kita together2

ajumohit1@gmail.com