Posts

Showing posts from March, 2013

Al-Fatihah Buat Arwah Mohamad Adam Firdaus | Perginya Adam Redho Seorang ibu

Image
Saya membaca kisah arwah Adam di Majalah Pa&Ma bulan April 2013. Ketika artikel ditulis Adam sudahpun koma. Mengikut penceritaan dari ibunya, Adam hanyalah mengalami demam biasa dan batuk  namun ianya agak lama dan berlanjutan. Sihat dan demam kembali sehinggalah satu hari arwah diserang sawan. Di sinilah doktor mengesahkan beliau mengidap penyakit FIRES (Febrile Infection-Related Epilepsy Syndrome). Dan Adam mula koma 15 September 2012.  Sedey sebenarnya, bagaimana ibu Adam yang terpaksa bertarung dengan emosi mengharapkan anaknya yang satu masa dulu sihat kini sakit untuk pulih semula. Namun ibu arwah tetap kuat semangat demi untuk melihat anaknya sedar. Arwah Adam juga memberi inspirasi buat beliau untuk membuka perniagaan penjualan kek secara on-line. Ini kerana Adam sangat menggemari kek2 air tangan dari ibunya. Namun kuasa Allah tiada siapa yang tahu. Sudah tertulis arwah Adam meninggalkan keluarganya pada hari Jumaat 29 March 2013 (kalau tak silap, ianya semalam). Sedey, b…

Tix Legoland Untuk Dijual

Image
Nak melelong 4 tix Legoland... 4 tix RM400... Murah dari harga asal dan paling besh tak perlu beratur untuk beli tiket. Berminat boleh e-mail saya ya : ayuarjuna@gmail.com Tix ni valid sampai 20.8.2013 Tata...

G.I Joe Retaliation 3D, Memang Kerlazzzzzzzz

Image
Hari Selasa malam Rabu, saya sekeluarga menonton GI Joe 3D di GSC One Utama... Lama tak tengok 3D, best gak :) Budak tenit ni hepi jer sebelum masuk panggung... 30 minit sebelum citer habis, meragam pulak badan2 die kena gatal2... Rasanya samada karpet atau kerusi di GSC tu ada *hama
Lepas tu semuanya excited nak bergambar dengan cermin mata 3D... Ala2 kejakuanan di situ, huhuhu  Afiq yo!  Amani cam Cikgu Bedah! Muka chipmunkssssss...
Overall, citer memang best... tapi sedeylah apsal si DUKE mati di awal cier? Kurang seri bila si Tatum ni takde :( The "Rock" tu makin lama makin bagusss dier berlakon, suka sangat cara lakonan dier, ahem rasanya dah boleh ganti Sylvester Stallone dalam citer Rambo :) Rindu dengan kemunculan Bruce Willis, part die tak banyak tapi sangat membantu menghidupkan jalan cerita Apapun memang gadget yang digunakan super high class... Citer aksi tanpa henti antara yang terbaik  saya tonton tahun ni...
Sinopsis citer, copy paste silalah layanzzzThe G.I.…

THE CROODS Terbaek! Silalah Menonton Semua Ya!

Image
Uoooooooooooooooooooooooooooooooooools............
Uoooooooooooooooooooooooooooooooooools............
Meh meh, tengok The CROODS...
Sedap best-super syok -penuh tangisan- romantika de'amor- gelak sampai pengsan
Tu konklusi nyer...

Banyak moral citer ni...
Kepercayaan pada si ayah...
Keinginan si anak...
Kecerdikan menggunakan "idea..."

Copy-paste dari mana ntah citer THE CROODS lebih kurang camni;
The world's first family embarks on a journey of a lifetime when the cave that has always shielded them from danger is destroyed. Traveling across a spectacular landscape, the Croods discover an incredible new world filled with fantastic creatures -- and their outlook is changed forever
Kecerdikan saya mendapat 7 tiket walaupun asalnya saya menang 2 ajer, hahahaha...
Ececece cam karektor "GUY" dalam Croods jer *malu2 tutup muka mata buat juling2
Merembat sampai 6 buku walaupun hakikatnya anak den ada 5 jer :p Satu untuk maknyerlah *nak catat nota2 beli keperluan s…

Di Malam Preview "Sembunyi: Amukan Azazil" Sedikit Review

Image
Semalam saya dan anaks + kak Rose sekeluarga sempat menghadiri majlis preview filem "Sembunyi : Amukan Azazil" arahan Khabir Bhatia di GSC Pavilion.
First time saya tengok movie kat Pavi...
Giler jauuuuuuuuuuuh dari umah saya di PJ, huhuhu. Sampai2 terus redeem tiket kat kaunter dan kami semua telah dijamu
dengan hidangan yang enak2 oleh penganjur. Memang sangat best!
*Teringat kat preview anjuran MIG Production mesti dijamu dengan makanan :)  Kenalkan pengarah untuk filem ini, Mr Khabir Bhatia (berjaket hitam). Saya minat juga cerita-cerita arahan beliau. Paling saya suka cerita "Nur Kasih". Hafiz Hamidon orang yang dipertanggungjawabkan untuk memasukkan pelbagai  bunyi dalam filem ni *Cam pelik jer bunyi jer ayat saya, kan? Hahahahah... Antara pelakon yang menghadiri majlis tontonan preview... Frust deh Remy Ishak, Sharnaaz dan Umi Aida takde :( Amani dan Fizo, ahem ahem... Amani dan Emelia Rosmila Bergambar sakan dengan artis ya ko nak... Rasanya Zahiril ni tak …

Cuti Sekolah Bermula, Marathon Tengok Movie, First Movie:The Call

Image
Hari ni saya nak citer pasal tayangan The Call,
Esok The Croods...
Lusa Sembunyi... Azazil apa ntah...
Last kali GI Joe...
Ehh ada lagi last Ozz, yeahh!!!!
Pehh berderet2 setiap hari tengok movie...
Kecuali The Call dah lama dah...
The call ni saya dapat dari red.fm...
Dapat 4 tix, so kesimpulannya saya, Yana dan Amani tak pergiler...
Tayangan dekat ngan umah iatu GSC Tropicana... Boys outing :)
Sekali-sekala berjimba ngan geng2 lelaki di rumah...
Menurut Anaqi citer die OK, banyak scene yang terkejut2...
Tapi takdelah rasa OOo Best Giler... wajib tengok empat puloh empat kali..
Ahem tapi bak kata my hubby sikit pun tak menyesal gi tengok--ok kot lettew...

Cuti sekolah ni duk berwayang jer saya ngan anak2 ya. Seb baek semuanya tiket preeeee, hik hik



Mereka Kereta Lumba Dari Lego, Boleh Menang Tiket Legoland!

Image
Hujung minggu, saya bawa anak2 jalan di The Curve... Kalau ikutkan rata-rata pusat membeli-belah sekitar lembah klang ada buat  pelbagai aktiviti sempena dengan cuti sekolah... Cuma saya tak amik port sangat cam tahun2 lepas, ngee... Kalau tak saya rajin jer tengok senarai aktiviti yang disediakan di setiap mall... Agak2 aktiviti yang dianjurkan tu dapat memikat hati anak2 memang saya takkan lepaskan peluang :p Dan di The Curve aktiviti pentas utamanya untuk cuti sekolah di taja sepenuhnya Kidzania, Hello Kitty Town, Thomas dan Legoland. Giler syok hadiah dari pusat permainan tema yang sememangnya tersohor di Malaysia. Terdapat banyak booth di sini tapi yang paling menarik perhatian booth Legoland dan Hello Kitty. Ni antara aktiviti atas pentas, menyusun puzzle blok yang besar. Aktiviti paling mendapat perhatian dan terhangat... Sebab hadiah utamanya 4 tix Legoland setiap orang... Setiap team ada 2 orang, so total 8 tix untuk setiap team kalau menang... Untunglah kalau dapat team adi…

Nak Hadiah Percuma RM139?

Image
Percuma2 pun kena beli gak ya.. Majalah MWW yang harganya RM6.. Nak hadiah cam saya dapat tu, barangan Neutrogena bernilai RM139 kena beli kat The Times ya :) Selagi stok masih ada!

Bergather-gather Bersama Opismate

Image
Kenalkan my opismate... Ada yang tengah sambung belajar, buat PHD... Ada yang masih bz mengajar cam saya, huhuhu... 10 tahun lebih saya bekerja bersama mereka... Dan boleh dikatakan kami ni rapat seperti keluarga :) Aktiviti terkini kuar makan ramai-ramai kat Menara KL, memang best!

Membasuh Si Mama Peveret Vouge!

Image
First time membasuh si Mama Peveret Vouge (MPV)---lepas setahun lebih memandu.. Dasat, penangan rasa malas giler nak bertapa kat kedai mencuci kereta.. Akhirnya saya akur juga, tak kooser tengok daki kat keta sendiri..
Hepi weekend uools

Karipap Gergasi, Uollll Pernah Cuba tak?

Image
Posting semalam citer makanan, 2 hari sebelum tu pun pasal makan kat mana... Ater nak jadi blogger jalan-jalan carik pasal makan lak ni ya, wahahaha Giler penat saya lately ni... Macam tak caya jer saya dah seminggu terskip breakfast gara2 keadaan BZ yang teramat sangat, takdelah stress sangat cuma banyak perkara yang perlu diselesaikan - kerja + kerja + facebook (errrk) So, hari ni saya nak share satu gerai yang agak pamos amos... Pamos sebabnya gerai ni pernah keluar rancangan jalan-jalan cari makan... Kerlasssss u... Biarpun takde air-cond ataupun kerusi empuk... Tapi sebab populariti makanan yang dijual itu tinggi terus dapat masuk tv... To be specific, lokasi gerai adalah di jalan Sungai Buloh-Kuala Selangor, terletak berhampiran simpang tiga Kuala Selangor. Orang Kuala Selangor mesti tahu kat mana lokasi gerai ni punya! See harga adalah seperti yang tertera, RM2.50 sahaja :) Ni kalau kerja mengukur, memang my hubby ler... Die memang bawa merata tape mengukur...  Kasi zoom sket.…