Posts

Showing posts from June, 2013

Kita Make... Make Kat Gaucho Cafe Lagik!!!

Image
Perabihkan entri makan2 sempena dengan hadirnya bulan pose nanti. Sebab dah kehabisan idea nak makan apa dan kat mana di kawasan Petaling Jaya last2 kami repeat makan kat Gaucho Cafe.
Restoran yang mengetengahkan konsep Cowboy dalam restoran...
Ada 3 penunggang kuda yang separa macho...
Gambar & lukisan unik...
Kegagahan beraksi dengan kuda, dan Afiq enterpreme sama...

Dengan suasana yang cantek2 itu, kami dengan rasa penuh seleranya telah mengorder makanan seperti berikut:
Beef teppanyaki... dan ada juga chicken teppanyaki...
English breakfast set...
Chicken chop...
Fish n chip...
Grilled lamb sandwich... yang memang sedap giler!
Muka budak lapooooooooooooor... Sedap dan harganya sangat berpatutan... Boleh pergi lagi untuk makan-makan!!

Amukan dan Membunuh Orang Tak Mati-Mati di Laser Tag Challenge

Image
Walaweh... Hari ni hari yang banyak berendam ngan air mata... Main tisu jer ari ni... Dapat surat itu... ini... sms itu... ini... Mengajar dalam kelas hati dah ke laut dah... Ok ok berbalik pada tajuk posting... **************************************** Ari tu kan beria lah saya menjoin kan diri aktiviti anjuran Sinar Harian ni. Main laser tag bersempena dengan tayangan movie "Badges of Fury" lakonan Jet Li. Baru2 ni saya ada pengalaman main yang outdoor, kali ni saya nak try main yang indoor pula.
Tapi siyeslah yang indoor ni lagi BESH, sebab boleh menembak sesuke hati lamanya. Hahahahhaha... Tapi kalau main nyorak2 tak bestlah... Die kena main serang2... menembak... Ada dalam 4 kumpulan semuanya. Setiap kumpulan ada dalam 6-7 orang... Setiap satu sesi 2 team akan berlawan. So kalau nak tengok dowang lawan dan score yang dapat, boleh tengok kat skrin TV kat luar. Punyalah gigih nak memasang alatan kat badan memasing2 ya... Ni adalah antara geng kumpulan POYO!!
Nampak kumpul…

Monsters University Yang Warna Warni!

Image
MU MU MU MU Saya idakler aim nak pergi tengok citer ni... Barangkali citer ni kurang promosi? Saya tahu kewujudan citer ni bila OREO pueh nak kasi tiket free... Tapi saya tak berkesempatan nak dapatkannya pulak! Tapi akhirnya saya berjaya jugak so dengan gumbiranya dapat menonton bersama anak2. Overall jalan citer, oklah... Takdelah boring sangat... Cuma saya lagi suka dengan citer dalam Monsters, Inc. Mungkin sebab ada karektor budak perempuan yang kiut tu... Tapi kalau mereka yang dah tengok Monsters, Inc. HARUSlah menonton Monsters University.. Cam pelengkap untuk cerita... kat sini baru kita thu bagaimana Mike ni jumpa ngan James... Camna Randall tu sebenarnya seorang yang rendah diri boleh jadi pendendam dan marah sangat dengan James. Dalam citer animasi memang ada "moral of the story"-nyer... So, citer ni memang kuat dari segi persahabatan, setia kawan, percaya dengan potensi diri dan lain-lain ler. Memang baguih untuk kanak2 yang berumur 12 tahun ke bawah... Untuk me…

Wacoal : Salute ( Gitewwwwwwwww )

Image
Yaa Arr... Saya dijemput lagi untuk satu lagi acara Wacoal. Tapi kali ni kat Pavilion.
Sampai jer terus agenda makan2 bermula. Lapar tahap gaban sebab merempuh jammed yang lama giler nak sampai kat destinasi.
Ok, ada fashion show segala bagai... So sebelum kita tengok koleksi2 Wacoal yang terdapat di sini, meh baca apa itu Salute + bagaimana rupa rekaanya Salute ini...

Embodying opulence and sophistication, the regal Salute ensembles of the evening had once again, captured the imagination of its “devotees”, who turned up ceremoniously in black or gold for the event themed “Reigning Supreme”.
Indeed, from brassieres and panties to garter belts, Salute (which literally means ‘a gesture of respect or polite recognition’) has evolved from just designing evening slips in 1983 in Japan, to creating a full range of intimate apparels beaming with captivating hues and dashing details. Today, as if a shimmering pearl afloat on the waves of luxurious lingerie, Salute by Wacoal is ever more radia…

Happy Moments : Mendeko Cup Cakes Bersama Electrolux dan Wardina Safiyah

Image
Saya hepi giler bila gambar saya antara 7 yang terpilih untuk menghadiri kelas masakan bersama Wardina. Sebab saya memang peminat Wardina dari zaman die anak dara sampailah dah berumahtangga dan menjadi ibu kepada 3 cahayamata.
Afiq yang excited untuk memasak. Die memang minat masak cam abang Anaqi :)
Yana dan Aunty Dyana... Satu team "Racer Chef"--Hek eleh!!!
Chef yang banyak memberi bantuan dan ajaran!!!
Me dan Wardina famili... suwiit Wardina ni. Lama saya berborak ngan Wardina, beliau sangat peramah. Banyak yang diperkatakan tentang keluarga, cita2. Berkongsi cerita dengan Wardina memang besh ternyata beliau antara artis yang sangat berpandangan jauh dan sentiasa mencari peluang untuk memperbaiki diri. Berbual dengan Wardina menjadi saya lebih optimis dengan peluang dan potensi diri sendiri.
Di sini kami diberi cabaran untuk mendeko "cup cakes" dengan bahan2 yang disediakan.
Hasilnya.............. ta da!!!!!!!!! Cute, kan? Hik hik hik Pengadil yang adil lagi b…