Posts

Showing posts from July, 2013

Seprize Kek Besday Buat Terkejut2 Kat My Akid :)

Image
Dalam banyak2 anak (5 orang jer pun, hahaha). My Akid lah yang jenis nak everything should be perfect. Contoh baju melayu kena ada sampin pakej dengan songkok sekali, kalau boleh biar kasut pun nak sama kaler ngan baju. Kalau 2 pasang baju melayu 2 lah sampinnya. Begitu gak dengan baju kemeja, 2 baju kena 2 seluar. Kadang2 saya beli 1 jean  dengan 3 t-shirt die bising, die kalau baju semua kena ada pasangan-pasangan. Dan jangan tak caya, kecik2 pun dah pandai beli baju ikut jenama. Aishhh...

So, tang besday Akid jatuhnya hari semalam 29 Julai 2013. 2 minggu sebelum tu die dah berkokok ingatkan besday die ari Isnin 29 Julai. Saya dan Encik Somi cam biasa buat muka seposen tak rasa nak layan. Bulan pose kot, apa ke halnya nak main tiup2 lilin?

Tapi bila dengar luahan hati Akid kat Afiq dan Amani yang umur memasing 6 tahun dan 3 tahun betapa die sedey takde orang nak celebrate besday die tahun ni so saya pun men-sms-ler adik2 gemokku. Hahahahahah... Last planning semuanya excited nak se…

Menonton Bersama Budiey.Com, The Conjuring | Sesak Napasss OMK Memanjang

Image
Hari tu cam ada nampak contest kat FB, dari Budiey.com pelawa pembaca blog dier untuk join contest yang mana berpeluang menonton citer "The Conjuring" secara berjemaah dengan beliau dan beberapa orang artis. Cam biasa saja mencuba nasib, dan terpilih lah pulok...

Lagi excited sebab semua yang terpilih akan diberikan goodies bag dan berpeluang memenangi hadiah gadget dari lucky draw sebelum tayangan. Spesis Mak Shin Chan kan daku ni... dengar barang free, gigih ler menyertai, hehehehehe.
Masa daftar nak amik tiket. Cam reunion kat situ yek. Ramai giler geng2 event kaki wayang ado! See, barang yang saya dapat dari menyertai menonton bersama Budiey!!
Mak suke noks :)
Tengok ghupe pass dier dah seram. Si Dyana dah terkucil beberapa kali tengok gambar kat pass ni ajor, hahaha... Kisah filem ini adalah berdasarkan dari kisah benar yang pernah berlaku pada tahun berapa ntah. So, cerita ni pasal sebuah rumah kat Rhode Island (erk  betul ke nama tempat ni?), agak pedalaman. Rumah ni…

Yeah!!! Saya Dah Redeem PortaWifi

Image
Ok........ Dengan pantas dan gigih saya pergi redeem PortaWifi Blue Cube kat cawangan Kaunter TTDI... Memang ramai orang, tapi sekejap jer prosesnya... efisien gitu... So, sambil tunggu giliran saya baca jugaklah kelebihan PortaWifi dari Celcom ni... Hmmm... banyak baguihnya uolls... Antaranya; Kita boleh SHARE penggunaan PortaWifi ni sehingga 5 gadjet/device... sharing is caring, kan?Heheh... Kelajuannya juga NOT BAD sehinggakan 21Mbps... berdesssupppppp... dengan saiz data plan sehingga 10GB, perghhhh... dengan meliputi keluasan jaringan yang besar untuk berkomunikasi selain dari kelajuan yang tinggi, sememangnya PortaWifi dari Celcom ini memang berbaloi untuk dimiliki :) :) See, muka orang happy dapat PortWifi free, ngeeeeeee... Dalam set PortaWifi juga didatangkan dengan charger dalam kereta dan juga "connection plug" yang boleh terus 'charge' ke PortaWifi... Mudahkan uolls...
Memang sesuai untuk kita semua yang sentiasa mobil ke sana-sini apatah lagi di musim p…

Dumex, Wisdom From Heart! | Sakan Berlenjan Dengan Parenting Bloggers!

Image
Ahem, hujung minggu baru-baru ini saya telah memanfaatkan masa berhujung minggu dengan pengisian mengenai ilmu keibu-bapaan, bagaimana kita boleh berkongsi segala pengetahuan mengenainya menerusi pengalaman dan nasihat-nasihat pakar dari Dumex. Acara anjuran Dumex ini juga adalah untuk mengumpul seramai yang boleh ibu-ibu yang sedang mengandung. Erkk... saya tidaklah mengandung ya, hehehe hadir atas jemputan tiket mama blogger :)
Antara acara yang menarik perhatian saya ialah dengan jemputan 3 panel hebat - Selebriti/Jurucakap Dumex, Puan Azizah Ariffin, Konsultan Diet Indra Balaratnam dan Penasihat Dumex Careline, Preeta Letchuman. Masing2 berkongsi pengalaman dan tips berguna bersama peserta dalam dewan.
Untuk pengetahuan semua Dumex telah memperkenalkan laman web interaktif yang membolehkan para ibu-bapa untuk berkomunikasi melalui "chatting",  berhubung dengan komuniti para ibu di alam maya - mendapatkan petua dan pengalaman. Selain daripada itu Penasihat Careline Dumex…

Perginya Mrs. Smith Menemui Penciptanya

Image
Tak tahu punca, entah kenapa...
Salah seekor Winter White Hamster belaan anak saya mati secara tiba-tiba.
Sempat jadi belaan kami selama 2 bulan...
Beberapa kemungkinan punca kematian menjadi persoalan kami sekeluarga...
Sebab sebelum die dijumpai mati, terdapat kesan darah di punggungnya...
Dan anak saya telah suspect Mrs. Smith ni mati sebab beranak (tapi anak tidak dijumpai) atau mengalami keguguran... Adoihai, psiko belaka...

Paling tak tahan my Anaqi pulak merasakan hamster ni datang bulan... Rasa nak lempang muka sendiri mendengar jawapan tak berapa bernas dari anak2 saya... Huhuhu
Keranda dari kotak Nike dikerjakan oleh My Anaqi...
Gigih betul buat persiapan pengebumian sengsorang tanpa disuruh...
Adik-beradik beliau termasuk bapak dowang sendiri sibuk bergosip dan ber-invistigate, ala2 CSI.
Afiq yang memberikan penghormatan terakhir kepada hamster kesayangan beliau...
Di tanam selepas waktu berbuka...
Suasana suram dan gelap ketika ini. Erkkk sah2 malam memanglah suram dan ge…

500 Unit PortaWifi Diberikan Percuma Oleh Celcom Sempena Raya!

Image
Hari tu saya otw nak pergi ambil hadiah... Lalu kat Plaza Tol Jalan Duta... Nampak trafik cam agak slow sikit... Heran gak... Ada apa ya kat tol depan tu? Slow... slow saya pandu... Rupa-rupanya... Ada pemberiaan percuma la uolls... Dari CELCOM Berdebar-debar bila nak sampai kat mamat yang duk agih "sesuatu" ini...
Yabedabedu... Tak sangka uolls.... Lalu jer kat tol Jalan Duta... Saya dapat kupon ni... Kupon yang melayakkan saya untuk mendapatkan PortaWifi dari Celcom secara PERCUMA... Apa? PERCUMA? Yes! Ianya... P.E.R.C.U.M.A
 Antara tol plaza yang akan diagihkan PortaWifi dari Celcom ialah;1)    Sungai Besi Toll Plaza (25 Jul, 10am-12pm)2)    Batu 3 Toll Plaza (25 Jul, 10am-12pm)3)    Jalan Duta Toll Plaza (25 Jul, 10am-12pm)
Ok, tak sabar nak gi redeem!

Bila Blogger Tunjuk Skil Masak dan Terglamer Kejap Dalam Majalah :)

Image
16 blogger bersama 31 pilihan resepi... Wawawawawa... Senyum2 ya saya masa belek Majalah Jelita keluaran terkini pagi ni... Aiks... muka ada kat sisipan kecik kat majalah tu... Suker gaklah... Paling bermakna kat situ kebanyakan blogger yang terpilih merupakan rakan blogger yang saya kenal sesangat!! Woot woot Buku die comey sangat.. Dan ianya berkualiti, kecil dan kompak.
Jom skodeng antara blogger yang saya kenal rapat yang mana resepi dowang ada gak kat dalam ni.Ida Rahayu, panggil Ayu gak... Die ni memang terror memasak :) Saper2 nak tempah kek boleh terjah blog die ya.Amy a.k.a mama tisya yang persis model... Amy ni pun rajin share resepi jenis step by step guided-nya cara. Falihin, nak nangis tengok resepi die ni... Giler hebat buat kek ada rasa tomato Leggo's rasanya... Memang penampilan resepi fusion kelihatan sangat sedap jika dilihat pada gambarnya. Ahem, Falilhin ni rajin join contest masak2 :) Kak Lily yang sempoi... Masakan Kak Lily memang biasanya simple tapi tetap …