Friday, January 24, 2014

Lost World of Tambun : Dulang Tea House

Masa kat dalam Lost World of Tambun, kitorang singgah kopitiam...
Yang uniknya di sini cafe ni terletak dalam ala2 di pintu gua...
Cam gua kapur pun ada...
Susunan dekorasinya pun unik... Bangku meja pesen lama...
Dalam cafe kitorang dihiburkan dengan dendangan lagu2 lama...
Menu pun simple dan lain dari yang lain (tapi tak banyak sangat pilihan)
Sesi meroyan dalam gua... hahahahaha
Tu kat belakang terdapat tv antik hitam-putih yang memainkan video dokumentari zaman penjajahan...
Kakak beca... kakak beca...
Roti yang betul2 dibakar menggunakan arang...
Biskut lutut... keras koooo... tapi sedap cicah ngan air kopi panas2....
Klasik dan unik... kan?
Anaqi yang menjakun... pantang tengok orang masak...
Juga terdapat peti besi sebagai dekorasi di sini. Simpan bijih timah?
Gred timah yang berlainan turut dipamerkan...
Ok, time makangggggggggggggg
Takde nasi ya uolls... ada roti dan biskut jaaa...
Yang ni minuman signature cafe nih... Roasted Rice Tea... sedapppppp
Roti bakar...
Roti bakar didatangkan sekali dengan telur ayam kampung...
Biskut lutut... yang keras kentung...
Ada hantu pulak tiba2... datang minum...
Beraksi bersama my Anaqi...
My Amani siap menjerit menangis sebab takut... huhuhu

Cafe ni bukak dari kul 2p.m sampai kul 6p.m...
Harga makanan takdelah mahal sangat...
Boleh try uolls teruatama air kopi kampung... memang betul kaw!!!

5 comments:

Ezna said...

hantu tu kalau kacau anak i siap la kena cekik....sabau jer....unik la tempat mkn ni...

Mama Zharfan said...

Masa i pegi tu cafe ni tak bukak sbb belum pukul 2 pm ;)

anak Wan Salleh said...

yang hantu ada belalai tu pun i takut hehe

AyuArjuna BiGoshh said...

Itu bukan belalai... konon2 gigit kaki mangsa la tu ;)

Mohd Roshaidi said...

kesian amani..hahahahaha..knp dia tak tunjuk simbol peace je kat hantu tu...?