Wednesday, February 5, 2014

Aiskrim Pulut Di Pantai Irama

Ai memang jakun uollls...
Bila nampak makanan yang susah nak carik bandar KL...
So bila ternampak aiskrim pulut yang sememangnya sudah tersohor di Kelantan...
Apa lagi tebal muka... halakan kamera...
Abang yang menjual ni pulak sporting dan lawak...
Suka gak die bila ada orang nak amik gambar secara beria-ia...
Ok antara bahan dalam ais krim pulut...
Yang hujung sekali tu roti ya... roti yang kalerful...
Ada jagung krim, kacang tanah, cincau, gula kabung, agar2...
Lepas tu letaknya susu cair dan coklat...
Paling penting... kena ada ais krim dan pulut...
Letak selang seli...
Amik ais krim kat sini...
Selang seli lagi dengan segala mak nenek bahan...
Nata de coco... atas sekali...
Susu cair die letak banyak jugak. Memang sangat berkrim...
Sekali tengok cam abc...
My Anaqi yang buat muka siyes bila nak minta sikit untuk dirasa...
Kemut tullll
Cam biasa bila dah hyper...
Takde bola, kelapa laut pun boleh layan...

Bestt wooo makan eskrim pulut tepi pantai...
Nikmat yang amat..... :)

4 comments:

Mama Zharfan said...

waaaa tak perasan pun ada jual kat situ..i pegi gak situ..beli air kelapa, sate ikan, asam2, ketam dan sotong celup tepung, kepok lekor ajer...gila byk me beli hehehhe

Wak Gelas said...

jelingan Anaqi tu mengikut siapakahh? abah kah? emak kah? harhar2

Zuraida Rahim said...

Harus terjah bila balik kampung. Tak pernah nampak pulak sebelum ni

wanah said...

assalamualaikum...
saya wanah, wartawan majalah3..
Boleh tak dapatkan contact number penjual aiskrim pulat ni?
saya berminat untuk cover aiskrim pulut.
Boleh emailkan kepada saya wanah@primeworks.com.my

Thanks