Saturday, March 22, 2014

Buat Khemah Pelarian Khas Di Rumah Sendiri...

Kadang2...
Saya memang tak paham dengan jiwa Dedet...
Dedet ni jenis adventurous...
Dedet ni jenis die sangat memahami dunia anak2 dier...
Dedet ni paling hebak menghabiskan duitnya untuk anak2...
Terutama beli helikopter, kereta hot wheels, anak patung dan sewaktunya...

Bini die duk idam breadmaker...
Die buat dek jer, hahahahahhahaha

So, hari tu beria kitorang terjah TESCO pukul 10 malam...
Time tu memang badan dah rasa letih dan mengantuk tahap gaban...
Tapi diseret gak gi TESCO...
Semata-mata nak mencari khemah buat Akid dan Afiq...
Yang begitu teringin nak tidur dalam khemah...
 Saya kat area sini hanya mampu memandang...
 Isk... janganlah nak tanya pendapat khemah jenis mana nak beli...
Kalau saya lebih rela beli toto takpun tilam yang berdouble spring...
Pakej dengan bantal peluk 6 inchi...
Sudahnya berkhemah di dalam umah...
Takde ancaman nyamuk dan seangkatannya...
Lebih besh lagi...
Kipas dipasang menghala betul2 menghadap kepala...
Janji boleh feeling2 duk dalam khemah...

Bak kata my anaks..."Ni salah satu cara nak praktiskan diri tidur dalam khemah bila ada aktiviti perkhemahan di sekolah satu hari nanti". Iyolah... macamlah berkhemah kat padang sekolah cikgu korang letak kipas kat kepala, jangan mengharap ya anak2... huhu

3 comments:

Ezna said...

at least tak kempunan nak tidur dlm khemah ye tak???

Mama Zharfan said...

dedet sgt sporting :) sama mcm papa zharfan dan ariff gak part layan minat anak2 tu :)

Devi said...

Baguslah untuk anak-anak.