Thursday, May 8, 2014

Beli Lagi dan Upgrade Keta Mainan Tamiya, Aishhh

Kalau bab2 membeli barang-barang mainan anak...
Serahkan kepada cik somi...
Die bukan sahaja bersemangat tapi gigih juga mencari ke sana ke sini...
Saya jenis kalau nak barang mainan tu...
Kalau saya minat jugak saya akan join sekaki...
Contohnya patung Barbie ke... hahahaha
Latest saya dapatkan permainan untuk anak2 saya ialah set senapang Nerf...
Sebabnya ianya percuma (gue kan ada sedikit ciri2 maknya Sinchan, kannnn)

Cam kes my somi, die kuar duit hasil peluhnya sendiri...
Sebulan yang lepas saya dah terjah Tamiya kat OU...
Sebab dah janji ngan Anaqi nak hadiahkan dier satu Tamiya basic car...
Lepas tu hujung minggu lepas cik somi yang beria ajak anak2 ke Tamiya di kawasan Bukit Tinggi Klang.
Kononnya nak beli motor untuk keta Anaqi (nak tambah speed). 
Dan juga belikan keta untuk Akid dan Afiq :)
 Gigih menilik spare parts keta mainan...
Isk tak koser tau... beli benda2 kena upgrade ni!
 Tamiya ni memang dah ada peminat dier tersendiri...
Yang paling kagum..
Bukan setakat bapak budak, ada juga mak budak yang join sekaki.
Tapi lagi kagum bila tengok budak baya Anaqi dan Akid...
Main ngan segala mak nenek spanar...
Duk membaiki keta mainan ni...
 Gigih berebut membeli dengan ahli keluarga peminat Tamiya yang lain...
My Amani merajuk la...
Dedet die asalnya tak nak belikan dier Tamiya...
Sebab sebijik keta pun dah cecah RM50... isk...
Last2 belikan satu...
Tapi bukan jenis keta Tamiya...
Klon yang harganya tak sampai 7 hengget pun, hahahaha
Kalau tanya pasal edisi-edisi keta Tamiya...
Saya memang tak reti..
Sebab tak amik port kan...
Tapi cuba tanya koleksi Barbie terkini...
Ai memang angkat tangan tinggi2... hahahahah
 Koleksi Tamiya.... in da house... (3 beranak jer + Amani punya klon)...
Setiap kali soping kat Tamiya ni...
Paling kurang 100 hengget pasti melayang...
Ni belum masuk bila nak upgrade litar dan bateri yang digunakan setiap kali main...
 
Aai... Anak punya pasal, kan?
Minat dowang... mana yang mampu mak pak support...
Ai support moral jer..
Tang kuar duit silalah bersemuka dengan cik somi terchenta...
Hik!

3 comments:

eyriqazz said...

takpe, mama dia banyak lagi duit belum usik...hehehe..

Mama Zharfan said...

my boys plak obses dgn lego..dh berkotak2 koleksi lego..mr hubby tlg buat gak kalau design yg pyh2 tu..memang rajin layan anak2 mcm dedet gaklah ;p

Merlyn Hasshim said...

jgn la bebudak ni kenal tamiya, main hotwheels cukuplah. hari tu dah kantoi dah dekat danga City Mall, masa tu ada tournament Tamiya, so ada la booth jual set kereta Tamiya. si Aariz dah meraung nak beli sekotak. anak oi, ingat murah mcm hotwheels ka?