Monday, May 5, 2014

First Time Afiq sertai Kejohanan Karate-Do

Berlatih tak sampai 2 bulan pun. Sebabnya kelab karate-do di sekolah my Afiq ni baru jer ditubuhkan. Pada awalnya, saya memang malas nak kasi Afiq join memandangkan saya dan famili nak berpindah ke Shah Alam. So agak penat bila setiap Sabtu kena ada komitmen hantar dia ke sekolah. Tapi apabila melihat pada kesungguhan dia untuk menyertai karate, saya dan somi tidak teragak-agak untuk memberi sokongan. Bila anak dah minat, kalau perkara baik jangan dihalang, kan? Heheheh... Biarpun terpaksa berkorban masa dan tenaga... duit memang takleh berkira :)
Sampai di tempat perlawanan dah ramai peserta yang menunggu giliran...
Muka my Afiq yang begitu seriussss... tapi ekceli die tak de perasaan pun :p
See my Amani yang beria memberi sokongan kat abang Afiq...
Siap gigih nak merakamkan gambo...
Kebanyakan sekolah sememangnya sudah mempunyai peserta tali pinggang hijau, biru dan ke atas...
Dan memang nampak kebanyakan mereka sudah terlatih lama dalam bidang karate-do ni
See, sila lihat aksi ini...
Kagum tengok bebudak kecik ni leh duk camtu... adoihai...
Giliran sekolah Afiq...
Semuanya tali putih... heheheheheh
Bila nak umumkan pemenang... die bergantung kepada pengadil 5 penjuru. Tengok bendera apa yang dowang angkat...
Walaupun persembahan agak klise. Tapi persembahan dari TTDI (2) boleh dipuji atas dasar kemantapan menghayun tumbukan dan sebutan bersemangat "kiyai"... "kiyai"...
Best part... Mak pak yang datang amik hadiah...
See, piala kejohanan milik sekolah :)
Gold Medal untuk my Afiq...
Tahniah my dear Afiq!!!
Bersama teamates dan coach yang dedikasi...
My Afiq antara yang kecik dalam team dier... :) :)

2 comments:

Mama Zharfan said...

congrats dear afiq!!

Ezna said...

Bravo Afiq!!!! Tahniah juga buat mummy + dedet Afiq!!!!