Tuesday, June 24, 2014

Sesuatu Yang Mencuit Saya Petang Ini

Takdelah boleh percaya sangat...
Tapi bila saya banyak kali baca...
Ada juga sipi-sipi yang kena, hehehehe.

Cuma tang "You are not a cool person..."
Saya rasa saya ni cool...
Tapi somi saya kata... saya ni ada jenis kalut dan gelabah...
So perasan jerlah selama ni  saya "berjiwa cool"...

You love the money a bit to much--> aishhhh
Takderlah memandang sangat...
Kalau pandang saya tak pilih saper my somi saya pada masa dulu.
Somi saya dulu seorang yang bekerja kuat. Setiap kali cuti semester mesti melakukan apa2 kerja untuk mencari pendapatan untuk teruskan pengajian sambil membantu keluarga...

Cuma saya jenis yang beringat juga...
Kalau ada 10 hengget, sekurang-kurangnya 2 hengget mesti berbaki ditangan...
Sebab saya jenis tidak suka pada konsep "biar papa asal bergaya"...
Tapi lebih kepada "Biarlah orang mengata kita papa, sedangkan kita cukup kaya dalam bersederhana".

Jiwa saya kan jenis tisu...
Kena cuit sikit memang barailah dengan tangisan...
Walaupun jiwa tisu, saya ni bersifat optimis...
Sukakan cabaran, dan akan meletakkan segala rintangan sebagai kejayaan yang belum selesai.

Faham idok?
Aiks... saya yang memanipulasikan keadaan :p

3 comments:

Hermit said...

awak memang sememeh... a bit naive... & kadang2 tak leh nampak what around the corner... but u r really hardworking & that's 1 of the reason i love you... cam robot tak abih2 bateri... & Yana exactly like u... smart & excels in sports... but very the blurrr... just like mak dia yg sememeh... Bedah Jr hahaha

AyuArjuna BiGoshh said...

amboi hahahahahahah....


Wan Amira Wan Salleh said...

cik kak.. i tak percaya u ni kuat nangis.. i nampak u ni macam tough.. kire nasib lah ape nak jadi :D kalau i dengan ezna ye la nampak cepat barai .. sikit2 nak nangis hahaha