Saturday, July 26, 2014

Gantung Kuali Dan Balik Kampung

*Makanan untuk orang diet, sempena nak menggantung kuali :p

Berderet2 status kat FB, memasing otw balik kampung...
Dan kenyataan klise setiap kali status naik "Jalan jammed"... "sangkut kat sana-sinun"
Jalan ke utara, selatan dan pantai timur memang dah nampak meriah...
Jalan di kawasan bandar dah merosot sikit bilangan kenderaannya.
Cenggitulah bila orang ramai dah mula meninggalkan bandar :p

Tapi uolls... Jalan TAR still sesak macam biasa...
Soping menggila biarpun rege takdelah murah manapun...

Untuk tahun ni, saya dan famli dah rancang nak balik KB...
My anaks dah sibuk mengira hari nak balik kampung...
Sebab dowang lama tak jumpa atuk dan nenek belah sana...
Dan paling dowang tak sabar nak bergediks ngan kazen...
My anaks memang kamceng sangat ngan kazens... tidur sebantal, mandi pun boleh berkongsi bilik air.
Ni belum ikut beraya pusing satu kampung. Uols bayangkanlah...
So, memang suasana inilah sangat ditunggu setiap kali Raya.

So, hari ni ingat nak kawtin ngan cik somi...
Maybe nak masak2 simple jer...  perabih lauk...
Bersiap sedia untuk gantung kuali untuk seminggu, heheheh

Even baju melayu anak tak complete lagi (ada yang takde sampin).
Tapi jubah2 my adiks bagi masa gi umrah--still baru dan cantek lagi...
So, raya tahun ni cara bersederhana ajerlah ya, kih kih

Buat kengkawan dan sedara mara...
Pada yang dalam perjalanan "sila pandu berhati-hati"...
Dan pada yang dah tiba destinasi "moga bertemu nanti"...

Dan untuk semua dari saya dan famili;
Salam Aidilfitri...
Maaf Zahir & Batin...

1 comment:

Mama Zharfan said...

salam eidul fitri ayu & family
tq sbb sudi dtg umah :)