Monday, August 4, 2014

TerBeraya di Cameron Highland Pulok

Ha korang
(ni ayat pendahuluan Kak Lily Putih), gue copy, hahahah

So setelah sakan my anaks dan laki beraya di kelate...
Saya pulak sakan merathon segala mak nenek citer depan TV...
So, tibalah masa balik ke kota...
Dalam keboringan menghala ke kota, my hubby masuk laluan ke Cameron...
Dah alang2 lalu kat Gua Musang... buat pusingan laluh ke sana...

My anaks lah excited :)

Sampai dah petang gitew...
Terus plan nak cari hotel buat bermalam sehari...
Since sampai dah lewat gak, tak sempat nak menikmati keindahan kunun2nya...
Gi turun Tanah Rata carik hotel area situ.

Yang beshnya, kebetulan malam minggu...
Memang pekan Brinchang meriah abis...
Ada pasar malam... My anaks, bukan main cuci mata ngan Dedet dier.
Takdelah beli apa sangat. Cuma cari makanan orang tempatan kat situ.
Paling besh ada sayur goreng bertepung--bracolli, bayam, cendawan-->dijual murah2 sebab my hubby pandai main tawar-menawar, almaklumlah jam kul 10...
Tapi rata2 peniaga tak reti2 nak jualan lelong especially barangan makanan. Ikut logik dah lewat malam, peniaga haruslah nak perabiskan jualan, kannn?
Kuih tradisional, masak penuh tradisi. Rasanya macam sagu sikit...
Balik hotel... Bermandian terus ketiduran...
Sebabnya bajet nak kuar pagi2 layan panorama Cameron... gitewww

Destinasi pertama keesokannya...
Pasar yang menjual lambakan teh2 dan souvenir... Tapi tak belipun...
Sebab saya rasa mengancam lagi sayur2 kat sini...
Murah2 pulak tu... So duit concentrate perabih kat spesis sayur jaaa
Kat sini, my hubby tunggu dalam keta di depan kedai bersama2 anak...
Saya sorang jer turun memborong sayur...
Siyes memang puas hati. Beli untuk mak ngan adik sekali...

Lepas membeli... My anaks dan my hubby... 
Pergi masuk taman rama-rama...
Saya duk bersantai dengan Ameer dalam keta sambil melayan FB...
Tu yang kerojenya menghapdet status... tak putus2...

Lama kot dowang melihat binatang...
Ai pun heran... Tapi memang hepi sakan lah...
Macam2 dowang story, ai dengar jerlah...

Jam dekat kul 12pm... Balik hotel check out...
OTW balik lalu kawasan ladang teh...
Bharat Plantation... Ramai sangat manusia hokeh...
Nak berteatime pun tak boleh :(
Rimas dengan orang ramai yang berpusu2, tempat duduk pun terhad...
My anaks lagi teruja layan ladang teh...
Siap boleh main sorok2 lagi :)
Beli sikit teh buat syarat sebab dah lawat ladang teh...
Dan terus gerak balik KL...
Percutian yang tidak dirancang...
Tetap menarik penuh keseronokang..
Takde strawberi yang dibeli untuk dibawa pulang..
Bak kata Dedet kita beli apa yang nak dimakang..

Ok, so keterangganung ang...

1 comment:

Sherry said...

long time x go cameron highlands.. bestla. ada family time. :D strawbery.. hiee. bila boleh beli je makan :D
bonding yang penting.