Friday, September 5, 2014

Buffet Lunch RM7.99, Makan Sambil Layan Angin Petang Penuh Kenikmatan

Cepatnya masa berlalu...
Pejam celik pejam celik...
Lagi beberapa minggu saya akan kembali bertugas...
Oh my ai miss my manja2 time with Ameer...
Siyesla tengok Ameer yang dah mula belajar mengenali persekitaran...
Banyak membuat saya rasa lega, terapi betul tengok bayi sendiri, huhu
So, satu hari yang sudahku lupa tarikhnya..
Isnin baru-baru ni rasanya bersempena dengan cuti merdeka 1 Malaysia...
I pun cuti gantung kuali...
Malehhh weh nak memasak...
So, kitaorang pun merayau tanpa tujuan di sekitar Shah Alam...
Kebetulan my anaks beria nak naik bot...
So, pergilah kawasan yang ada bot iaitu Tasik Shah Alam...
Bagai pucuk dicita ulam yang mendatang...
Ada promosi buffet lunch disitu...
Sekepala RM7.99...

Antara lauk-pauknya;
Ok, walaupun buffet termasuk sekali air manis...
Kita boleh datang makan sekali jer (iskk buffet gini caranya? Haha)...
Untungnya dengan harga RM7.99 tu kalau uolls amik semua lauk kat situ, hahahaha
Macam ai ni, hahahaha...
Ni namanya melantak siang-siang...
Kalau uolls tak nak makan buffet...
Boleh order masakan Indonesia, western dan banyak lagi...
Cuma time kitaorang datang tu, masakan panas dier belum bermula... dalam kul 4 baru start katanya.
Kitaorang pilih meja makan duduk ala2 orang Jepun...
Mudah sikit bila ada anak kecik, duk macam ni... kan?
My Amani die kenyang tengok tasik...
Punya payah nak suh die makan ari tu...
Lepas makan, my anaks dan Dedet pergi naik bot pulak...
Dan saya bersama Ameer...
Menghayati keindahan alam ciptaan tuhan...
Bersama secangkir teh buat teman...
Pehh layannnn angin petang :)

6 comments:

careno said...

Buffet tp limit ambik mkn skali jer??? ade gak kekdah mcm tu... tp serius la nmpak tenang jer... best best...

Mama Zharfan said...

Nmpk besh ;)

Zuraida Rahim said...

kat mana ni? macam menarik je

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sila bagi pinggan besauuuuuuuuuuuuu sikit..

akuzle ayu said...

Buffet pusing kona namanya ni, ayu rafikah.. Haha. Seksyen bpe ni?area tasik shah alam la kan?

AyuArjuna BiGoshh said...

rsnya sek 2 sblh betul dgn wet world...pgla try yunk!