Tuesday, October 21, 2014

Bila Semua Bloggers Berpakaian Merah, Memang Meriah!

I was here uollls...
yeszaa....mendapat jemputan sesi gather together bukan mengata-ngata bersama bloggers, haha..
Memang osemmmm....
Apatah lagi ramai juga kelibat blogger otai macam Kak Red, Kid, MB, Mr. Jocko, Rane, Kifli Mally, Rawlins Glam, Sidney, Sohoque, Bro Frame n family, Kylie Sunshine, Rane, Jane Chua, Shirley, Nanie Isa, Kak Lily Putih, Ezna dan ramai ramai ramai lagi...Oitts kalau list makan ruang banyak kat entri ni eh...

Mengenali Secara Dekat Social@Ogilvy :)
Walaupun saya ada menyertai beberapa acara dari team Ogilvy tapi saya tidaklah mengenali kesemua PR mereka. So, bila dianjurkan Bloggers Appreciation Day, secara tidak langsung mendekatkan saya dan bloggers yang lain dengan semua team Ogilvy yang hebat dan juga melihat perjalanan projek-projek dikendalikan dibawah Social@Ogilvy..


Kata-kata aluan disampaikan oleh Big Boss Ogily :)
Memang excited time ni iollls...

Nick in da house!
Begitu bertenaga dalam setiap penyampaiannya..
Iolls...leh ternganga time ni...

Sesi Gather-Gather Bersama Memang Bahagia
Apa yang menarik bila ada acara yang dapat mengumpul ramai bloggers seperti ini, bukan sahaja kami dapat beraktiviti bersama bahkan dapat mengenali secara dekat bloggers yang begitu aktif di alam maya.

 
Dapat bertukar-tukar cerita dan mengenalkan profil laman web/blog masing-masing...

Lepas tu memasing gigih share kat laman sosial seperti insta dan FB...
Penuh timeline FB iollss..dengan hapdet dari mereka mereka mereka ini yang cukup pantas...
Oits memang social media influencer sungguh!

 
Bila dah ada Kak Lily dan Nanie Isa, memang mengjemah jerlah kerojenya...
Hahahahahhahahaha....
Ai larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Tapi bila nampak kelibat Sidney, Nick dan Bro ai rasa dah macam perbincangan secara serius, ala2 membincangkan isu kenaikan harga minyak 20sen..kih kih...

Posing Kiut-Miut, Main Games, Beraktiviti Dengan Riang Sekali
Bila sebut jaa bloggers...
Tak sah kalau tak amik gambar berbanyak...
Selagi muat memory card..klik sana sinun...hokeh  
 
Kebetulan memang disediakan begitu banyak props yang super duper comey...

Lenjan uollls....
Posing dengan macam-macam gaya...
Memang kelakar!

Time makan pun meriahhhh...
Biarpun kelaparan masing-masing boleh beratur dengan kesabaran...ngeee
 
Misi pertama...
Kena cari 3 kat di atas pokok tu...
Kena selesaikan..

 
Contohnya paling senang : Selfie dengan 5 rakan anda yang pakai baju warna merah...
Yang payah: Kena selfir dengan 2 orang yang lahir bulan April...kena ingat 2 nombor telefon rakan kat situ...ekkkk macam-macam lerr..

Semua bloggers yang hadir memang sporting malam tu...Ntah saper2 ajak selfie, semua bantai senyum tengok kamera...Hahahahahah...Memang FUN giler...

Tapi ai paling suka permainan ini...
Hahaha..
Kena teka apa yang dilakukan..
Pelaku gaya dan yang paling terer dan pantas menjawab dapat hadiah :)

 
Cer teka..Apa yang bro maksudkan..
Hahahhaha...
Ai memang lemah tang ni..
Boleh ai fikir jawapan masa tu : Superman!
Sedangkan jawapannya : Titanic..
Dem hahahaha

Yang ni gaya ala2 James Bond 007 kannnn....

Ai dah lupa apa yang Mr Jocko kena buat...
Tapi Mr Jocko memang excited ler bila ada orang boleh teka aksinya :p

Lepas tu ada acara yang mana setiap team kena jawab paling banyak betul dan pantas...

 
Kalau lambat atau silap..
Belon akan dimasukkan angin..
Kalau belon tu meletop...kalahlah jawabnya :)

Memang happening setiap acara yang dipertandingkan..
Meriah kitaorang gelak-sakan malam tu uollls...


Hadiah dan Freebies Yang Ohseeem
Setiap acara yang dipertandingkan, ada habuan yang disediakan..
Ramai pemenang ya uolls..
Tapi ai tepek seberapa jaa..
Antaranya..

Nanie Isa, menang tiket Konsert Mariah Carey!!
Wawawawawawawa

 Kifli Mally in da house uolls...


Alololo Ezna bersama Kifli Mally again...(banyak kot si Kifli ni kaut hadiah malam tu) hehe

 Menang voucher memasing :)

Pemenang contest insta rasanya...erkkk

Me dapat sijil penghargaan yeahhhh!!

Ya ya yaarrr... ai suke 444x mug itewww...

Malam Merah Malam Meriah!
Red Madness In da house!!

Event yang menyeronokkan...
Dapat lebih kenalan...
Sambil meluaskan pandangan..
TQ pada Ogilvy atas jemputan!

psst: Most pics are from FB Ogilvy :)

4 comments:

eyza said...

wah.. bestnya.. bila la kita nak dapat jemputan event camtu.. :)

Merlyn Hasshim said...

bila nak dpt hang outs dgn blogger ngetops mcm u all berdua ni ( tuan tanah dan yang komen kat atas)

Wan Amira Wan Salleh said...

u ni dah tahap2 blogger femes amos dah ni

Syira Masyiramaro said...

Nmpak happening..

www.bysyiraishak.blogspot.com