Thursday, October 23, 2014

Cuti Deepavali Yang Sehari Itu

Cuti semalam, ai ingat nak berehat-rehat di rumah. Hari penuh kemalasan... Ntahler dah lama tak bekerja memang terasa rindu giler hidup bersantai- santai kat umah. Memang banyak perubahan dalam kehidupan terutama sedey kena hantar My Ameer pagi ke nurseri.

Melalut sudah... So bila cuti di tengah-tengah minggu ingatkan nak layan hindustan kat tv. Iskk takde yang menarik pulak. Last2 Dedet suh siap2 nak gi tukar tayar keta (erkkk mmg ai dah kena bebel sejak last week pasal buat tak tahu pa keadaan keta), then ikutkan setel pasal keta nak gi jejalan mana2. I follow jerlaaa
Banyak bengkel keta bukak biarpun Deepavali. Juga banyak pilihan kedai tayar kat Shah Alam ni, hiks. Survey merata last2 dapat tayar brand apa ntah (tapi glamerlah jugak). Pomen tu kasi RM210 nak perabih stock last. Huhuhu...
 Cer tengok tayar hasil ai melenjan kih kih. Side wall pecah hokeh... seb baik tak meletops jaaa.
Tak sampai 30 minit selesai... Sempatlah ai duk berleteq berdas-das kat my anaks sebab banyak main lately ni, iskk...
Dan dari plan asal nak terus naik Genting, last-last jejalan carik makan kat S.A, pergi beli lagi ikan akuarium then singgah rumah tido. Kendian keluar petang tu jejalan kat taman.
Cenggitu jer janji dapat luang masa bersama keluarga :)

Dan suasana kejiranan sunyi sepi agaknya memasing melayan hindustangg
Oitt beshnya kalau hari-hari cuti!

6 comments:

Hermit said...

Hek eleh... baru 2 hari kena bebel cakap dari minggu lepas... btw, Hankook tyres ler

Mama Zharfan said...

Teruk gak keadaan tyr tu hehe

Hunny Kitty said...

blogwalking sini~ salam maal hijrah!

Prince of Noob said...

best gak layan hindustan. btw done follow u, follow mine too :) - Noob

Nur Zayyani Liman said...

Klu dah keje..mmg seronok klu dpt cuti tu..hihi..sbb tu sy suke keje dri rumah..keje dpt income tapi bole rehat sesuka hati..hehe

www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

Nur Diana said...

Lama tak gi jalan kat tasik shah alam.. best kalau aman tenteram gitu... jemput singgah www.kindhearty.blogspot.com