Sunday, October 26, 2014

Sepetang di Pantai Remis, Kuala Selangor

 Bila diberi peluang bercuti sempena dengan cuti umum, memang ai dan somi hepi. Time ni ada memacam plan nak bawa anak-anak jalan-jalan. Mula2 saya sendiri malas nak ke mana-mana al- maklumler minggu depan my anaks dah start periksa akhir tahun. Tapi memandangkan kadang2 hidup ni kena ada juga pilihan masa untuk berehat so akurkan ajer- Yeszaaaa jejalan bersama keluarga!

Lepas Afiq habis latihan karate, iolls dan famili terus gerak ke Kuala Selangor. Laluan ke KS memang jammed yang teruk dari arah trafik yang berlawanan. Dan seperti yang diagak, jammed sebab "cendol bakar"...tapi iolls sempatla bungkus karipap gergasi yang pofular ittew..

Sampai Pantai Remis...
Jalan2 tepi pantai..
Bergambar fefeling...
Dan sempat jugakla saya soping hidupan laut yang fresh disitu..
 Bukan main besaq ikan kering yang tergantung. Maafkan atas kejakunan anak ai itu, isk
 ni antaranya yang mencuri pandangan mata, ai :) memang sukalah seluar kain pelikat.
 terdapat banyak gerai yang menjual makanan dan pakaian serta barang mainan.
Hidupan laut yang segar-segar, terutama kepah dan kupang.. Murah pulak tu :)

Fenomena gambaran di tepian pantai diambil waktu yang berbeza...
Ini ketika siang sudah mahu melabuhkan tirai..

 dan ini ketika matahari masih terang... Chanteknya pantulan cahaya dari air laut..

Biarpun sekejap sahaja berada disana, namun pengalaman melihat antara ciptaan Tuhan yang indah memberikan kami satu pengalaman yang begitu bermakna.

3 comments:

Merlyn Hasshim said...

dengarnya kat kuala selangor seafood memurah, memang berbaloi la drive jejauh ke sana

eyriqazz said...

meriah..dah lama juga tak pi pekena ikan bakar ni..

Miera Nadhirah Tan said...

macam best... Miera tak pernah ke sana lagi.. Insya Allah akan kesampaian...