Posts

Showing posts from November, 2014

Cuti Sekolah Sebulan Bersusun Perancangan

Image
Sewaktu entri ni ditulis, saya dan famili masih di Bali. Malam ni insyaAllah terbang balik Malaysia... Terbang koo haha ala2 badan ni bersayap walaupun hakikatnya balik dengan kenderaan bersayap, ceh!
Cuti sekolah sebulan uolls Kalau takde perancangan untuk anak2 kesian lah pulok..
So, memang saya dah plan chantek2 aktiviti untuk anak saya sepanjang cuti ni..oii takkan adanya kenikmatan tidur sepanjang hari.. :p
Since awal minggu weolls dah ke Bali.. Minggu ke 2, 3 dan seterusnya.. Walau cuti, study tetap study.. Idokler beria just tak nak anak terlalu berlibur sangat. Lagipun ada beberapa kelemahan subjek yang perlu diperbaiki. Ini termasuklah saya rancang nak hantar anak saya kelas iqra' intensif dan juga kem matematik. Kebetulan hari tu ada satu projek blog membolehkan saya hantar 5 orang anak ke bengkel matematik..

Saya idokler memberi tekanan untuk belajar semata perlu ada kebebasan untuk mereka merasai keseronokan bercuti juga..
Tahun ini saya juga ada perancangan untuk sun…

Butik H&M Syurga Berbelanja Bagi Mereka Yang Suka Bergaya

Image
Saya tahu kehadiran butik ini sudah lama di Malaysia. Cuma ketika itu saya belum ada peluang berbelanja di sini...hmm al-maklum tengok dari luar butik jelas ianya punyai kelas tersendiri..ai so segan ler
 Banyak koleksi menarik disusun mengikut kategori seperti kanak2 dan dewasa (lelaki dan perempuan).

 Harga yang ditawarkan sangat berpatutan Saya paling suka di bahagian 'mark down price'. Memang berbaloi harga dier uolls
 Koleksi lelaki juga boleh tahan. Rambang mata nak memilih baju untuk my laki.

Ni belum bahagian kanak-kanak. Boleh hilang ingatan kat situ kejap.
Total damage dalam 400 lebih. Bolehla.. Untuk ahli keluarga yang ramai dapat sepasang sorang, mihmih
Apatah lagi bila soping ngan gift card memang senyum lebih panjang dari biasa..

BerSPA di Rumah Bersama Loreal

Image
Berpeluang merasai sendiri bagaimana kita boleh merasai pengalaman berSPA di rumah memang sangat mengujakan. Apatah lagi berpeluang menggunakan produk penjagaan rambut terbaru dari LOREAL iairu KERATIN SMOOTH 72H, yang mana memberi kelicinan salun sepanjang 72 jam lamanya. (gambar di atas)

Terdapat juga penjagaan siri rambut LOREAL yang lain yang boleh digunakan mengikut keperluan rambut  kita seperti Total Repair 5 (5 Permasalahan 1 Penyelesaian), Smooth-Intense (Rambut lembut, mudah diuru, Fail Repair 3X (Kuatkan rambut dari akarnya). Re-Nutrition (menyuburkan rambut kering) dan Color Vive serta Nutri Gloss Light (Khas rambut berwarna).

Banyak rupanya uollls, siri penjagaaan rambut LOREAL.. ini kerana LOREAL percaya "Rambut Yang Cantik Bermula Dengan Rawatan Luar Biasa" :)

Ok, saya diberikan bathrobe... Auwww, memang kerlas uolls... Kalau di rumah takde bathrobe, kain batik kita boleh jaa belasah pakai jugak kah kah

Since, nak menunggu dan mempelajari rawatan rambut perlu…

Seludup! Drama Bersiri Yang Sangat Dinantikan :)

Image
Lambakan citer melayu di TV semakin meningkat setiap hari.. Namun dalam banyak-banyak citer melayu yang ditayangkan, siri SELUDUP antara drama yang sangat saya nantikan..
Antara sebabnya saya tidak sabar menantikan siaran drama ini di TV...ianya kerna ..kerna..saya tidak sabar untuk melihat Jehan Miskin yang sememangnya cukup tersohor sebagai seorang pelakon tapi kali ini bukan sahaja beliau berlakon bahkan diberi kepercayaan untuk mengarah drama tersebut. Selain Jehan gandingan Tiz Zaqyah, Pekin, Raja Ilya dan Nam Ron menjadikan drama bersiri 13 episod ini begitu dinantikan oleh peminat mereka.
Saya sendiri berpeluang melihat episod permulaan drama ini di pawagam. Ternyata seperti jangkaan saya, drama aksi dan cinta ini bukan sahaja mempunyai kekuatan jalan cerita bahkan, muzik skor begitu baik selari dengan teknik fotografi serta penyuntingan yang cantik dan kemas. Lontaran diolag juga bersahaja biarpun berat dalam penceritaan. Kesimpulannya ianya cerita masyarakat yang benar-benar…

Jom Sertai Pengembaraan Frozen Ke Disneyland!

Image
Anak uolls minat cerita FROZEN?
Nak jumpa Elsa dan Anna?

Yehaaaaaaaaaaaaa

Meh kita join --------->


Senang jer, apa yang uolls kena buat...

Tonton Saluran Disney dari 14 November - 14 Disember 2014. Log in ke http://www.disneychannel-asia.com/holiday/ Nantikan soalan peraduan.Menghantar sebanyak mungkin jawapan yang betul pada setiap hari.Seorang pemenang dengan jawapan betul terbanyak pada akhir 20 Nov/27Nov/
4Dec/14Dis, jam 12 malam akan memenangi pengembaraan Frozen ke Disnyeland Hong Kong! dan ada jua hadiah harian Pek Hadiah Frozen untuk dimenangi...Boleh rujuk bawah :) Hadiah Utama Mingguan: Percutian Keluarga untuk 4 orang
(setiap minggu ada seorang pemenang, bestt bukan!!!) 2 tiket Taman TemaPenginapan 2 malam di Hotel Disneyland Hong KongPakej Bibbidi Boutique CastleSarapan pagi di Restoran Enchanted Garden
Yang ini pulak untuk hadiah harian uolls.... Best giler!!!!!



Si kecil ini peminat Elsa...
Cantik bergaya bukan main lentik matanya...

Ohh ya ini Elsa versi anak Malay…

Saper Nak Pensil Warna LUNA Percuma...??

Image
Wooooot
Wooooot
Pagi uollls....
Nak habaq mai pada penduduk Malaya kawasan Semenanjung dan sewaktu dengannya... Terutama bagi mereka yang kaki shopping di One Utama... Sekarang ada promosi, pada saper2 nak buat kad OneCard Kids (untuk kanak-kanak bawah 12 tahun), akan dapat hadiah pensel warna cap LUNA (mahal woii) secara percuma...Tapi ianya adalah untuk 300 pertama sahaja.

Nak apply OneCard Kids syaratnya dier mudah sahaja... Mak atau ayah mesti dah register sebagai ahli OneCard (kalau tak silap bayaran ahli macam ahli Jusco)..Untungnya kalau orang kaki soping kat One Utama banyak points uolls boleh collect selain dari harga promosi yang diberikan oleh outlet2 di sini. Bahkan ada rebate untuk parking juga dan macam-macam lagi :)
Bawa my kid atau salinan surat beranak.. Nak lagi senang just amik gambar my kids atau surat beranak anak uolls kat phone. Masa register tunjuk ajor gambar my kids anak uolls itu.
Sebab dapat pensel kaler percuma.. Ai pun gegeh lah... Nak buat camano peel Ma…

‘Siang & Malam, Si Manja Dilindungi’

Image
Aloha!!

Ada berita baik buat ibu-ibu dan bapa-bapa di luar sana ya...

Bermula dari 7 November 2014 sehingga 31 December 2014  jenama lampin pakai buang PetPet telah menganjurkan satu kempen ‘Siang & Malam, Si Manja Dilindungi’ di serata pasaraya terkemuka di lembah Klang seperti:
 -AEON BIG Putrajaya
 -Bandar Tun Hussein Onn (Kajang)
- Wangsa Maju (Kuala Lumpur)
-  AEON Bandar Utama (Bandar Utama)
- Aeon AU2 (Kuala Lumpur)

Kempen ini adalah untuk memperkenalkan pelbagai kaedah dan cara untuk mengelakkan bayi terganggu ketika mereka sedang bermain ataupun tidur.
Sepanjang kempen bergerak ini turut diadakan "PETPET’s IQ test for babies" - Ujian ringkas yang boleh mengukur IQ bayi kita dan juga peraduan  ‘Ambil Gambar, Like dan  Menang’ - peraduan bergambar yang menawarkkan ganjaran sehingga RM30,000. Untuk pengetahuan uolls selebriti Dynas Mokhtar, duta PetPet akan turut menyertai kempen bergerak dan beliau sudi untuk berkongsi tip pengurusan bayi ketika waktu tidur dan …