Wednesday, December 10, 2014

Bali : Di Restoran Kintamani dan Menghayati Gunung Berapi Dari Jauh

Chanteknya pemandangan..
Begitu agungnya ciptaan tuhan...
Dari jauh kelihatan gunung berapi yang tidak lagi aktif...
Dan udara di sini, hoimaiii sangat sejuk hokeh..
So boleh fefeling duk bercuti kat negara Eropah, ahaks

Muka tiga beradik yang kelaparan..
Jenuh kot duk dalam van nak sampai ke sini, huhu

Restoran ini halal katanya, terletak berdekatan dengan Puncak Sari 2..

Cantekkan! Pemandangan gunung dari restoran tempat kami makan tengahari,.
Nampak ramai orang tapi idakler sesak uollls :)

Buat muka diva kepenatan di situ, haha

Dalam banyak hidangan buffet yang disediakan, ai sangat teruja menikmati pulut yang digaul dengan hirisan labu dimakan bersama santan segar dan air gula melaka. Memang thorbaek!!

Cam biasa my anaks..di mana ada kawasan lapang, di situlah juga taman permainan..

Asal korunk bahagia mak pak tak pening kepala layan kan jerlahhh

Again. Gambar gunung.. Kasi puas-puas mata menjamu antara aset semulajadi yang cantek dipandang...

Hanya my Amani sahaja yang fokus pada lensa...yang laen haraammm

Macam lukisan kanvas kannn..

Entah bila nak ke sini lagi..
Moga satu ada rezeki untuk ke bumi yang banyak pemandangan gunung ganang yang chantek2..
Erkk cam new zealand, switzerland hmmm

Ok dah..
Ada lagi entri Bali ya
Cikedaut nanti,,

6 comments:

Falsya said...

Ahhh rindunyeeee tmpt nie..nyaman jeee suasana kat sini kan..

Alongxp said...

fuh ini kalau snap guna dslr, lepastu edit guna photoshop kasi effect hdr, fuh, gerenti macam lukisan

Mama Zharfan said...

Part sejul tu besh!!

Mama Zharfan said...

*sejuk

Sweetie said...

Salam tuan rumah!

Saya pernah ke Bali tahun 2002. Dengar cerita sekarang Bali lebih cantik dan undang2 keluar masuk hotel lebih ketat sejak kejadian pengeboman tu. Dan nak makan pun senang sekarang sebab banyak kedai-kedai milik rakyat M'sia di sana.

AyuArjuna BiGoshh said...

Memang perasan masa singgah Hotel Hardrock Cafe ada guard tinjau bawah kereta guna cermin... cari bom? Apapun selama disana kami rasa selamat je... 😊