Posts

Showing posts from April, 2014

Tak Sakit Tapi Disuruh Warded...

Image
Panjang kisahnya uollls.... Takpe nenati ai story ya... Doakan saya baik-baik :)

Istimewa Bersama Chef Wan 40 Tahun Dalam Dunia Masakan

Image
Wallla..........
Ai memang suka cara Chef Wan masak..
Sebab Chef Wan ni kalau die masak hidangan tradisional memang mantap...resepi memang boleh follow sebab menjadik...cuma masakan fusion dier ai tak berapa gemar...tapi bolehlah kalau nak dalami dunia kulinari sambil mengasah skil memasak untuk keluarga, belajar lebih tak suka makan tak pe..ramai jer tentera yang akan tolong berabihkan bila hidangan dah tersedia di depan mata...
Kebetulan ada join contest kat FB. Slogan based. Dan terpilih juga untuk menghadiri pelancaran buku Chef Wan.. dapat hadiah dan sesi beramah mesra gitu....mesrake???hahahahahah...Ai biasa2 jer...duk jauh2 teropong :p
Di hari pelancaran beliau di Hotel Pan Pacific KL, Chef Wan ada juga membawa 2 cucu kesayangan beliau. Kenalkan ini Tristan (anak first Serina).
Dak comel periang ni namanya Isabella (kalau tak silap). Ni anak no. 2 Serina Chef Wan. Sesi pelancaran buku Chef Wan dan bonda beliau. Yang beshnya tentang buku ini ialah ianya menrupakan koleksi terba…

Topik: Tiba Masanya Untuk Pesakit Diabetes “Say NO “ Terhadap Pengambilan Ubatan Tahan Sakit Saraf

Image
Uolls pernah dengar tentang penyakit diabetes tak???
Ada yang mengatakan penyakit ini penyakit keturunan...Tak kurang juga ada yang kaitkan dengan cara pengambilan pemakanan harian kita… Hmmmm…
Saya mempunyai seorang kawan yang agak rapat menghadapi masalah diabetes.  Akibat masalah kesihatannya itu,  boleh dikatakan hampir setiap hari beliau terpaksa mengambil pelbagai jenis ubatan.

Yang paling sadis, bukan ubatan yang perlu ditelan bahkan ada juga suntikan perlu diambil untuk meneutralkan kandungan gula di dalam badannya. Saya pernah bertanyakan dengan beliau apakah akibatnya sekiranya berhenti segala ubatan yang diambil…
Jawapan kawan saya…
Dirinya makin worst!Badan mula rasa lemah, boleh pitam…Kaki menggigil…
Paling teruk tak boleh bangun sebab rasa badan terlalu letih…Bila badan tak sihat, macam-macam perkara tak mampu untuk dilakukan. Bagi yang bekerja memang memanjanglah kena amik MC…Tapi dalam hidup ini kita tak boleh berputus asa. Kena sentiasa bersikap positif dan optimis dengan c…

Pembukaan Butik Wacoal di Farenheit88, Jommmmmm Uolls

Image
65 tahun dalam sejarah WACOAL beroperasi, dan cawangan di Farenheit88 Jalan Bukit Bintang merupakan cawangan yang ke-11 dibuka di Malaysia.
Pembukaan diserikan dengan catwalk oleh manequin yang comel2. Macam2 gaya manequin dapat dilihat di sini


Antara label WACOAL Sensuala, sorci age dan b.tempt’d pop yang sentiasa mendapat perhatian khasnya golongan perempuan yang suka mencari kelainan dalam pakaian dalam. Sepertimana yang kita ketahui WACOAL sememangnya antara jenama yang popular untuk pakaian dalam dengan kain lace yang cantik, dainty bows dan polka dots. Material fabrik yang sedap dipakai sesuai dengan keadaan iklim di negara Asi.a
 Miss Malaysia World 2013 turut memeriahkan suasana pembukaan.

Model WACOAL gak ni, hahahahahha. Versi mak-mak...

Jom terjah BUTIK WACOAL uollls.....

S.E.A.N.U.T.S

Image
Apa itu SEANUTS??? Seanut adalah gabungan dari perkataan SOUTH EAST ASIAN NUTRITION SURVEYS
Survey yang diadakan pada tahun 2009 melibatkan umur anak seawal 6 bulan sehingga ke 12 tahun. Ianya studi mengenai anak-anak yang berada dalam berat yang ideal, terlebih berat dan kurang berat. Kajian mendapati kanak-kanak yang mempunyai berat yang ideal mempunyai kecenderungan memiliki IQ yang tinggi... hmmmmm...
Kajian juga mendapati kanak-kanak di Malaysia bukannya 100 peratus mempunyai masalah pemakanan tetapi kurang melakukan aktiviti luar. Yang mana kanak-kanak hari ini kebanyakannya kurang vitamin D. Dan vitamin D sumber terbaik adalah dari cahaya matahari....
So, ibubapa disarankan mengambil inisiatif bermain bersama anak-anak di luar rumah setiap hari, jika tidak berpeluang sekurang2nya setiap hujung minggu perlu ada aktiviti bersama anak di luar rumah. Al-maklum kebanyakan ibubapa hari ini kehidupan mereka agak "hectic" pada hari bekerja:) Ucapan penutup disampaikan oleh M…

Senyum Kambing dan Luahan Rasa...

Image
Mula-mula ai nak upkan muka sedara ni... Sebab ai rasa stress... Mana taknya... Datang pepagi kat opis... Takde elektrik... Berlenjan dalam bilik ala2 mandi sauna waktu pagi... Seb baik tandas opis ni ada air...
Lepas tu kunun2... Nak start brain storming dengan berita tempatan danluar negera.. Tragedi sungguh!!! Internet kaput..............
Berehkan keje marking.. Dalam memberehkan keje, hati berkata-kata... "Baguih gak takde elektrik dan internet, ada gak keroje yang sepatutnya dilakukan berjalan tanpa gangguan" Keh keh....
SETIU - Guru dan pelajar sebuah sekolah menengah di daerah ini gempar apabila seorang pelajar dipercayai bersalin di dalam bilik asrama sekolah berkenaan, pagi kelmarin.

Ketua Polis Daerah Setiu, Deputi Superintendan Ab Rahman Raja Mohamed berkata, kehadiran bayi lelaki itu disedari penyelia asrama kira-kira jam 8 pagi di dalam sebuah bilik asrama perempuan sekolah berkenaan.


Menurutnya, ketika melakukan pemeriksaan di dalam sebuah bilik, penyelia itu ter…

Bersarapan Bersama F&N Seasons NutriSoy Setiap Hari Ternyata Pilihan Bijak Dan Terbaik Buat Famili

Image
Saya memang penggemar air soya. Apatah lagi rasanya seakan susu namun ianya berasaskan nutrisi dari kekacang iaitu kacang soya. Saya pasti uolls juga gemar menikmati F&N Seasons NutriSoy bersama variasi masakan popular di Malaysia seperti nasi lemak, roti canai, mee goreng mamak dan macam-macam lagi. Contohnya seperti saya dan famili yang gemar menikmati F&N Seasons NutriSoy bersama… Mee Wantan Kicap yang enak. Cukup mengenyangkan dengan hanya sepinggan mee dan setin F&N Seasons NutriSoy kurang manis. Ubi rebus yang kaya dengan serat bersama F&N Seasons NutriSoy. Yummmyyyyyy… Hidangan ringkas tetap mengenyangkan..Roti putih bersama mentega kacang dilengkapkan dengan F&N Seasons NutriSoy kurang manis. Sesuai bagi ibu yang sibuk seperti saya J Yang ni paling ringkas dan mengenyangkan. Biskut oat yang ranggup bersama F&N Seasons NutriSoy. Jika tidak sempat bersarapan di rumah, hidangan ini juga boleh dimakan semasa dalam perjalanan ke tempat kerja atau sekolah. A…

My Baby My Pride!

Image
Waduh... Waduh... Ai like 44 kali dengan tema Peraduan J&J ni... "My Baby. My Pride"--> very the meaningful... Kebetulan ada road show dari J&J sempena dengan Peraduan yang dianjurkan...
So, saya dan anak2 dijemput sama-sama menyertai roadshow yang diadakan di One Utama Sabtu lepas...
Meriah uollls... Ada macam-macam aktiviti...
Terutama buat anak2 kecil...
Dengan gelagat pengacara yang bersahaja...
Benar-benar memeriahkan suasana...
Uiks... Saya dan Amani ada join aktviti atas stage...
Ala2 dress-up anak dan diri sendiri...
 Lepas kena buat aksi...
Joget lambak... yang takde konsep...
Wa belasah jaaa... Hahahahahahaha
Saya menari paling tak besh sebenarnya...
Tapi berkat sokongan kengkawan kat bawah pentas...
Dinobatkan jugaklah sebagai pemenang-->cakap dengan malu2 kucing... hahahah
Ada juga ya game utk para bapak2...
Siyes spoting abis dowang ni...
Laki saper eh... hahahahhahaha
Sominya Bai, Liyana dan Liz... ahem ahem...
Cengginilah bila blogger tu tarapny…