Tuesday, January 20, 2015

Animal Farm Bukit Tinggi

Cerita pasal cuti sekolah yang tak abis2...
Hahahahahha
Alang2 ari tu kan dapat tidur semalam di D' Colmar Bukit Tinggi, so memang banyak masa dapat diluangkan bersama keluarga di kawasan penginapan.
Dan "Animal Farm Bukit Tinggi", ni antara destinasi feveret yang harus diterjah oleh kebanyakan pengunjung ke sini.So, haruslah kamipun terjah samakan...
Biarpun spesis haiwan yang ada disini tidaklah banyak mana.
Tapi memadai apa yang ada sebab semuanya jinak-jinak belaka.
Terutamanya arnab2 di sini..
Punyalah banyaknya arnab..
Berada di sini seolah berada di di Playschool for rabbits!

Back to nature!
Kita biarkan anak2 bermain, menyentuh dan merasai sendiri bagaimana hendak memberi makan kepada arnab2 di sini.
Ok, kalau nak membela di rumah, ai agak malaslah jugak...
Terutama tang mebersihkan kandang2 tu ya!

Ni rusa...kan...
Hahahahha..
Mak dier pulak yang kompius...

Cam biasa, my Akid merupakan peminat haiwan tegar yang paling beria bila berada di sini..
Rasanya kalau letakkan Akid bersama haiwan di sini selama 2 hari 1 malam, pun die tak kesah..

Mak die jer yang hover kesah...
Melayan kat tempat ni pun demi anak2 jer...
See My Ameer, dier pun teruja biarpun tak kenal saperlah makhluk alam di depan mata..

Janji ianya "rare" dari bentuk muka yang biasa nampak kat umah...
So, aksi2 kagum tu tetap ada...

Ok, tu jer
Sekian melaporkan entri cuti sekolah tahun lepas :p

2 comments:

Mama Zharfan said...

part ameer paling cute captionnya hehheh

Mawardi Yunus said...

akak kena try p farm in the city sri kembangan. best,. huhuuh