Thursday, January 22, 2015

My Somi Mr Perfect 10

Status semalam, aishhhh

Motivasi pagi;
Bini aku si Bedah kinda cincai buat keje. Asal boleh je, asal siap je. Aku pulak buat keje nak the best. Pun bukanla perfect no flaw tapi puas ati sampai standard aku. Kalu x sedap mata tgk aku akan dok terngigau2 camner nak rectify benda tu jadi better, so akan upgrade berperingkat2. Most of the time bila aku sentuh je kerja tu actually dah pikir byk kali & cukup lama (if not months) camner nak buat the easiest, fastest & the best. So actually time consuming & lambat nak start/ buat keje.
Hence, i really need someone like my Bedah to balance my life. The one that do things fast & me the slow turtle to rectify the flaw done by rabbit.
p/s: Sebenarnya nak cakap arini dah masuk kali ke berapa sy sidai balik baju anak2 dijemuran sebelum g keje tadi. Looks like tsunami so sy dah perfectkan even Obama pun akan berbangga. 😅
— with Ayu Rafikah.
Unlike ·  · 



ishhhkkkkk satu donia sudah tahu rahsia saya menyidai baju...

Cis berger sungguh!!

Hahahahah...

Ai ngan cik somi, karakter macam langit dan bumi...

Ai suka makan melayu, die suke western
Ai suka masakan cina die suke Jepun...
Ai layan cerekarama atau slot akasia die layan animasi naruto, doraemon, one piece
Ai suka pink kaler die suke hitam...
Ai suke kete sport die jenis layan sedan
Ai suke teh ais die suka kopi o kaw kaw
Ai suke pakai sedondon die suke kalerful (katanya lagi meriah)
Ai suke isi borang contest die suke layan games "World of tanks" dengan beria2 hokeh
Ai suke pokok bunga die lebih rela tanam pokok cili atau pisang...
Ai suke soping die kaki menabung...
Ai beli suke2 hati die beli bila die rasa perlu beli...gitewww

So, the list goes on....


My laki ni jenis semua nak perfect...


Kalau makan nasi kena ada lauk berkuah...
Ala2 kalau takde kuah, botol kicap tu memang dah kena standby...
Lepas tu wajib ada budu @ cencalok @sambal...dan kena siap pakej dengan ulam-ulaman...
Masak tak beria takpe janji kuah + cili kena ado...

Paling digeruni kalau My laki ni spot check keta..
Abislah...
Die membebel 3 H 2 M pakej siap tolong bersihkan sekali, hahahahhaha
Ai jenis start enjin--jalan...
Tayar senget sebelah ke, satu lampu depan tak nyala ke tak pe..
Janji enjin keta tu hidup...

Sama jugaklah...
Kalau nak mengecat..
Nak baiki sinki tersumbat..
Kalau ikut rasa hati ai jenis memang nak setel2 cepat..
Panggil plumber...die baiki ai bayar...
Sebab malas nak fikir..

Lain dengan Encik somi..
Die akan kaji permasalahan berlaku...
Lepas tu amik masa juga untuk memikirkan bagaimana nak menyelesaikan..
Macam complicated sangatlah kan, ahhahaah
Bangun tidur beberapa kali selama 2 hari..
dapat idea...
Lepas tu die akan minta pendapat rakan2 dier yg lain..
Cukup seminggu paling cepat..
die akan dapatkan barang dan baiki sendiri...

Sebab tu kejadian seperti siling pecah sebab jatuh dari siling ada berlaku, hahahah

Untungnya...
Bila my laki buat..

Ianya memang perfect lerr...
Cat umah memang canteklah...
berlapis2 u.....
Bayang sebelah dinding sekangkang kera pun mengambil satu hari...
Agak2 kalu cat satu rumah...mahu makan selama 365 hari kan, hahahah

Apapun...
Memiliki Emcik Somi sebagai sebahagian hidup..
Menyempurnakan hidup saya yang kelam kabut..
Dan bagi Encik Somi pula, kehadiran saya dalam hidupnya..
Sebagai pemangkin/pengetuk untuk dier lebih pantas dan laju dalam melaksanakan segala urusan...

Kalau tak setel urusan/perkara yang perlu dibereskan memang naseblah, ai akan buat muka tapir 44 hari...isk

Hahahaha


3 comments:

Mama Zharfan said...

sweetnya entry ni ;)

Wan Amira Wan Salleh said...

jarang cik Bedah kite nak buat entry macam ni.. best entry ni.. ha ah.. suami pelengkap kite at the same , sama-sama ada taste yang sama...

Ezna said...

Suami kita perfect 10. Baru la now tau kenapa dia suami kita bukan dia yang lain. Hihihi....