Friday, February 6, 2015

Rahsia Kelembutan Bersama Elfira dan Rejoice

Ellloooo...yuhuuuuuu
Ari tu ai dan beberapa orang kawan berpeluang menyertai Bengkel Rahsia Kelembutan Bersama Elfira yang dibawakan khas oleh produk shampoo Rejoice. Uolls mesti perasan tentang cerita Siti dari Kokdiang yang tengah hot kat televisyen baru2 ni kennn... 

Masuk-masuk ajer kat Carcosa Negara, ai dah nampak cenderahati dan juga senarai aktiviti-aktiviti yang akan kami sertai di sini...

 Susunan kerusi dan meja yang memang ketara untuk hi-tea esklusif :)

 Pemenang yang dirai tidaklah ramai, lebih kurang 10 orang sahaja. So, hanya 5 meja yang disediakan untuk majlis ini.

 Ada sesi pengenalan tetamu-tetamu yang dirai sebelum kemunculan Elfira Loy..

Tu diaaa, Elfira in da house...
Mesti ramai yang kompius dengan perubahan Elfira sekarang kan?
Ahaks...
Kemunculan Elfira berhijab bersempena dengan acara ini ya!
Sebab sesi Rejoice kali ini lebih banyak menekankan bagaimana wanita berhijab dapat menjaga rambut. Dan Elfira sendiri banyak berkongsi tips tentang penjagaan rambut. Memang menarik semua tips yang diberikan..

Inilah dessert yang ai telan petang itu.....
Sedap2 uollls.....

Sambil kitaorang makan-makan...
Ada ditunjukkan demo cara memakai tudung Twinkle keluaran Elfira Loy...
Macam-macam gaya...ok satu hari ai try cuba..erkkk


Selepas makan2, tengok demo...
Ai ke stesen make over...


Nak kasi tacap muka ai yang selebet itew....
MUA ni namanya Lily kalau tak silap...
Die  ni lawyer so kerja make up2 ni sambilan ajor,,,,

Hasilnya..tadaaaaaaaaaaaaaaa
Sebjik bukan macam Siti Nurhaliza...hahahaha


Sebab dah ada stesen berinai ni kan..
Ai layan jerlah...


 Ada macam pesen gambar/corak berinai..
See Shirin yang excited untuk diinaikan, kihkih

Elfira kata dier tak pernah berinai...
So, dier nak try jugak tu pun lepas bondanya memberi keizinan...
Patuh giteww,,,

First time ai pakai inai lukis..
Kalau dulu masa kahwin pakai inai kat kuku jer..
Takde bentuk2 lukisan cenggini..


Siap berinai..bergambor ngan Elfira...
Cam mak mertua ngan menantu, hahahahahah

Jumpa si Kinah kat sini...
Sangat selamba hokeh Sharifah Sakinah ini, ai like...


 Dah alang2 buat semua aktiviti..
Sambil menunggu orang lain siap..
Ai berphoto-g syok sendiri ler...


Isk gemok betul....
Camana nak edit ehh biar nampak kurus, iskkk

 Dari kiri Ayi (tunang orang), Ai (bini orang), Kak Ziema (bini orang jugak) dan Shirin (bininya Alias)...Ai kenal nama laki Shirin ajoo errk plus laki sendiri... :p

Ole2 yang katanya 150 hengget...
Ai rasa tudung Elfira yang mahal :)

Ok lah sekali-sekala dapat bermanja-manjakan diri..
Kesian gak kat my laki yang jadi super hectic hari Ahad itu..jadi Mr Mama kat umah, ngeee

4 comments:

sumbawa said...

cantik betol gambar gambar tuh kak, yg tak tahan nak gelak babb phone and spek mata ayi tuh cemana boleh ada kat meja inai tuh e? huhuhuh

Mama Zharfan said...

u look gojess lps make over tu!!

Salma Tayo said...

best dapat goodie bag, jumpa retis.hihi

Iola said...

hehe fokus on desserts tu :P