Friday, April 24, 2015

Gundam ~ Permainan Kegemaran Terkini My Anaks

Anak-anak hari ni, macam-macam permintaan kat mak pak depa. Pantang dapat raih sesuatu kejayaan, terus tuntut habuan. Hokeh, ai sangat malas nak melayan kehendak merepek, tapi bapak depa rajin melayan... Katanya anggaplah "reward" supaya pencapaian itu konsisten. Hmmm...
Gegeh tau, my anaks lelaki mengugel. Nak cari kedai Gundam... Sebab kalau beli kedai mainan seperti Toy'R'Us, harganya mak aiiiii... mahal berbenor. So tengok google, ada satu kedai Gundam dekat kawasan, The Hobby Center @Sunway Mentari.
Kedai kat timgkat atas, buruk jer nampak... Tapi banyak giler koleksi Gundam kat kedai ni. Dekat sejam my anaks lelaki termasuk si Amani memilih...
Last2 berjaya merembat 4 Gundam untuk 4 beradik di kedai ni... Ni yang terkini ada 4, kat rumah dah ada 2 koleksi Gundam ni. Huhuhu... Mak dier perati, dalam hati tu bertabah jerlah, hahahah.
Gundam Afiq bersempena dengan kenaikan belt baru dalam karate aritu...
Ni koleksi milik Akid & Afiq dah siap pasang...
Koleksi Gundam Shadrina tengah pijak Gundam Shahmi (Shahmi yang tahu merangkak pun dapat Gundam? Herannnn)...
Anaqi's Montero! Dier punya setakat ni paling complicated dalam pemasangan...
Ok... sumbat semua dalam almari baju...

Mak dier perati jer kan... Lepas tu Anaqi up gambar ni dalam FB dier, untuk kasi hint kat mak dier "Erkk rasanya mummy, kita perlukan almari display khas..."

Takde maknanya ya, anakku... Daripada mak mu ni beli almari untuk Gundam, adalah lebih afdal mak mu membeli periuk tefal keluaran terbaru, gituhhh!

2 comments:

Falsya said...

hahah..siap boleh hint2 lagi tuh g x menahan..;D

AyuArjuna BiGoshh said...

falsya...

kann ank bertuah hikssss