Friday, April 3, 2015

Kegilaan dan Kegigihan...

*Gambar didalam entri ini semuanya diperolehi samada dari FB ataupun Cik Gugel...

Kagum saya...
Kagum dengan semangat setengah-setengah manusia..
Yang sanggup berpusu-pusu, bersesak-sesak...
Untuk ke satu-satu acara yang memang mereka benar-benar hendak pergi...

Biarpun cuaca panas terik dengan matahari meninggi...
Biarpun kedinginan air cond tidak dirasai...

Tapi dek kerana kegilaan dan obses kepada satu acara yang diminati...
Sanggup mengharunginya sepenuh hati.... 

Paling dasyat...
Time-time ada jualan gudang...
Berdesuppp manusia kat kawasan jualan..
Yang bekerja amik cuti...paling dasyat dengan reason MC
Yang tak bekerja dengan anak2 die harung bawak sekali...

 Acu bayangkan...
Nampak kelibat manusia jer...
Barangan yang dijual pun tak nampak..Sebab ramai sangat yang datang..

 Bukan main banyak lane orang beratur nak membayar..
Tol PLUS pun kalah dengan kesesakan yang dialami di jualan gudang...


 Ni belum kegigihan peminat-peminat label jenama tertentu...
Keluaran terbaru update jer ..
Dan dan esoknya ramai dah beratur mencari...

Hok ni lagi ekstrem...
Siap bermalam sebelumnya....
Pehhh segenap jiwa dan raga bersungguh mendapatka barangan yang dikehendaki...

Ini yang terkini sempena Karnival Hijab yang bakal berlangsung minggu ni...

Hmmmm

Tidak dinafikan setengah orang mereka akan gigih untuk mengharungi segala kepayahan dek kerana kegilaan/obses kepada perkara yang memang betul-betul minat. Contoh minat giler dengan melancong, maka Karnival MATTA Fair tu antara acara yang dinanti setiap tahun. Karnival belum mula, 2 jam sebelumnya dah siap2 beratur. Ini belum kes fanatik kepada jenama tudung dan sewaktunya. Keluar sahaja rekaan terbaru, berdesup peminat ekstrem ni ke butik yang menawarkan. Adakalanya 24 jalan sebelum butik itu dibuka, peminat sudah beratur menunggu. Begitu juga dengan jualan gudang untuk jenama tertentu. Ho maiii, memang ramai..memasing nak amik peluang membeli barangan yang murah dan berbaloi...

Cuma kat Malaysia, kurang sikit mereka2 yang mempunyai tahap kegilaan dan kegigihan yang tinggi untuk menunaikan solat di masjid setiap waktu...

Nak tengok ramai manusia ke masjid terutama lelaki, tengok time hari Jumaat jer..
Hari biasa...biasa-biasa jugaklah kedatangannya...


Nah 20 sen;

2 comments:

Mama Zharfan said...

i memang allergic tak boleh pegi tempat2 crowded..all my life..sekali jer kot i pegi warehouse sale..tu pun mcm tak beli apa2...gi tengok2 then terus balik..
anyway, i sukaaa jer shopping tp byk shop online kot ;) or just shop kat shopping mall :)

Cheritera Kami said...

skang ni dah ada personal shopper..dorang ni la yg duk tido2 beratur tuk dapatkan no..