Monday, April 13, 2015

Kisah Hantu Bus Stand ?

Kisahnya berlaku hujung minggu lepas...
Lately ni dah jadi rutin malam2 mesti keluar ronda with my Anaqi...
Malam tu baru lepas hujan & kami merayap sampai Seksyen 16...
Sebenarnya Anaqi suggest cari kedai 'BlackBase'...
Dah lewat so kedai tutuplah pulak... Hujan mula turun balik...
So me & Anaqi cepat2 gerak... konon nak larik hujan...
Lalu depan UiTM Seksyen 7 tu hujan makin lebat...
Disebabkan me specky so bila hujan memang annoying air kat cermin mata...
Nak2 me yg pakai helmet kat atas tu tapi tak pakai goggles...
So pandangan mula kabur... Cakap Anaqi kita berenti jap tunggu hujan reda...
Nampak 1 Bus Stand kat depan, terang berlampu terus stop kat tepi...
Berhenti je terus perasan... Bus Stand tu wangi semerbak...
Pelik... Toleh kiri kanan orangnya takde tapi baunya memang kuat...
Cakap kat Anaqi jom turun lepak dulu...
Dia yg juga perasan bau tu tak nak turun... Terus ajak blah...
I said... Tadi ada pompuan yg tunggu bas habiskan sebotol perfume kot?
U nampak bas meh?... Betoi gak, lagipun malam, hujan2...
Bus stand pun agak jauh dari rumah, belakangnya tasik...  sunyi lak tu...
Wohohoho... Blah la...  Kitorang trus cari kedai mamak lepak minum :P
Malam tadi kuar lagi... with Anaqi... lepas hujan...
Pergi 'BlackBase' sekali lagi, akhirnya dapat beli hadiah for Afiq...
On the way balik lalu Bus Stand sama & me memang niat nak check balik...
Sebab tak puas hati & suspek bau tu datangnya dari...
Pokok Harum Sundal Malam... kot...
Berenti je Anaqi marah giler2 (hahahaha)...
Ajak turun selfie, dia lagi hangin & cakap nak turun jalan kaki...
Ok me cepat2 'scan' cari pokok tu... takde nampak pun...
Bau semalam pun takde jugak... Ajaib... awai lagi kot?
So me blah la... sebab my 'wingman' dah cuak...
Wahahahahahaha...
Takpe... Malam ni gue pegi sorang2 :)

Hermit

3 comments:

AyuArjuna BiGoshh said...

pegi mlm ni, sblm masuk umah bc ayat kursi dulu hokeh, haha

Hermit said...

Nanti sy bwk dia balik 'teman'kan awak... nak? Muahahaha

Ezna said...

Masuk rumah kaki kanan dan beri salam tau...kalau ada 'benda' dia tak ikut masuk rumah....eiiii citer ngeri. Nasib baca siang hari....malam malam meremang gak...