Friday, May 8, 2015

Menulis Itu Hobi, Dapat Hadiah Itu Bonus Buat Diri :)

Hobi saya selain daripada shopping ialah membaca...
Paling saya suka membaca majalah...
Dari majalah dekorasi, wanita, keluarga sampailah pasal anak-anak...
Memang saya pulun membeli...
Dan saya memang gigih membaca...
Dari muka surat depan, kata-kata editor sampailah part iklan kat belakang sekali.
Tu belum tengok sya amembaca kamus...
Siyes, zaman sekolah dulu...
Buku yang saya suka baca kamus... Pelik, kan? :p

Novel... Layan jugaklah... tapi sejak2 akhir2 ni saya nampak perkembangan plot citer lebih kurang sama jer. So, kalau beli novel tu memang yang ada rasa nak baca jer... Kalau tak memang beli ala2 buat souvenir jaa.

Dan biasanya kalau beli majalah, selain daripada dapat kutip beberapa informasi. Kita boleh join peraduan (kalau aderlah). Tapi macam saya, bukan setakat suka join peraduan, saya juga suka memberi pandangan tentang isu atau komen membina kepada majalah itu sendiri.
Contoh terbaru, saya ada memberi respon di ruangan pembaca dari Majalah Ibu&Anak. Sebab sejak akhir-akhir ni saya memang nampak kemantapan dan kematangan majalah ni dalam mengetengahkan pelbagai perkara mengenai "parenting".
Jeng... jeng... jeng...
See, komen saya disiarkan :)
Ya Allah, macam tak percaya komen saya yang simple itu dapat stroller yang best dari Mother's Care... Stroller pertama buat My Ameer... Mak suke noks....

Oh sila abaikan model adek sado yang suka nak entrepremeee bile mak dier bz nak amik gambar, hiks...

Pssst: Membaca dan menulis biarpun sekadar hobi, tapi bila di"reward" sebegini terasa begitu hepi sekali...

10 comments:

Aishah Megahasz said...

Wah...bestnya. Rezeki abang sado betullah...hehehhe

mama tisya said...

rezeki tu dpt stroller br utk baby ameer..tahniah ayu

AyuArjuna BiGoshh said...

aishah - hehehehe...

mama tsiya..tqqq

Falsya said...

wahhh bestnyeee..reseki tuh..dpt stroller terus..alhamdulillah..

yoorin melacolea said...

wah rezekiii.. best tuuu dpt stroller.. =)

Mama Zharfan said...

siyes besh!! congrats ameer & mommy ;)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

fuiyoooo kena joint jugak nie haha
tak habis2 mulut nak join tangan tak jugak gerak wakaka

AyuArjuna BiGoshh said...

falsya.....tu lah....rejeki :)

yooorin- alhamdulillah

MZ- tq suzz

ila- sila join hehehehe

seraa rose said...

Alhamdullilah rzki dtg dari mcm2 cara.. ada usaha insyaAllah berjaya.. tahniah..;)

AyuArjuna BiGoshh said...

Seera - betul tu plg ptg kena usaha