Monday, June 22, 2015

Menerbangkan Pesawat Bersama FAS Udara Flying Club

Siyes best!
Berpeluang menerbangkan pesawat satu pengalaman yang manis dan indah...

Buat My Anaqi dan Dedet sebenarnya...
Hahahahahah....

Even, sebenarnya mak dier yang menang erkk dapat voucher ni dari Salina Pr atas pertandingan antara media -- boleh baca entry di http://ayuarjuna.blogspot.com/2015/04/cabaran-akhir-kempen-triple-shield-yang.html

Biarpun mak dier memang excited berangan jadi pilot tapi perasaan gayat pada ketinggian secara melampau itu tetap ada...

So, peluang menerbangkan pesawat selama 30 minit (macam 1 jam juga lamanya) diberikan kepada my Anaqi dan Dedet.
Ok...
Temujani dilakukan pada hari Ahad jam 9 pagi. My Anaqi dan Dedet sempat melihat keadaan Office & bilik briefing sebelum aktiviti penerbangan dilakukan. Memang ras a teruja bila tengok gambar flight kat sini, heheheh
Anaqi sempat bergambar bersama salah satu kapal terbang kepunyaan FAS...
Ini merupakan pesawat ringan yang mempunyai 2 tempat duduk, dikenali sebagai Cessna 152...
Pesawat yg digunakan dalam sesi ni ialah Piper PA28 dengan kapasiti 4 tempat duduk.

Jeng jeng jeng...
Preparing to take off... Decide to fly over KL city...
On air... Bersama diorang dalam penerbangan merupakan Kapten Dharan, selaku pilot yang memberi tunjuk ajar cara penerbangan...
 Flying above KLCC...
Cam tak caya jer mak dier tengok, anak lelaki dia bawak kapal terbang ringan... aishhhh
Canteknya MAlaysia... woooot...
Muka budak excited diberi peluang pandu aircraft...
 With Dedet (yg lupa tulis wasiat)... Hahaha...choii sangat kan...hahahah
 The 3 of us... Anaqi, Dedet dan Kapten Dharan...
Landing time...
video
Kata Anaqi ada masa dia bawak tu terpusing sikit...
Tapi Kapten tu relax jer, Dedet yang beria gabra, hahahahahahaha

untuk keterangan lanjut layari: www.fasclub.com

Pengalaman berharga..
Memang terbaik..
Tq Nivea!
Tq Salina PR!
Tq Tq FAS Udara Flying Club, terutama Kapten Dhavan atas layanan yang ohsem

No comments: