Wednesday, June 17, 2015

Projek Disney Art Attack Bersama Anak-Anak

Saya percaya ramai yang suka menonton cerita ini bukan?
Bukan kanak-kanak sahaja, bahkan kaum ibu-bapa pun suka menontonnya juga,

Banyak seni kraftangan yang boleh kita pelajari menerusi rancangan ini. Semuanya menarik :)

Jadi, pada cuti sekolah yang lepas, sempat juga saya bersama My Amani dan My Afiq mencuba salah satu kraftangan yang pernah diajar menerusi siri Art Attack yang ditayangkan di saluran Disney.
Bahan yang diperlukan; Water colour, gam dan kotak yang tidak digunakan...
Rendam kotak dalam air dan carik-carik sehingga menjadi kecil.
Letak gam...
Gaul sebati...
Buatlah apa jenis bentuk yang digemari...
 Tepuk2...
Buatkan bentuk alat tulis di situ...
Warnakan...
Tunggu hingga kering...
Tadaaaaa... Bekas alat tulis Amani...

Bolehlah projek untuk kanak-kanak 5 tahun :p
Macam-macam kraf kita boleh hasilkan bila tengok Art Attack ni uolls...
Memang besh!!!

2 comments:

mummy_ayu said...

Ayu mula2...nak buat yg ni gak...tapi tak confident jer...takut tak jadi terus..

AyuArjuna BiGoshh said...

mummy_ayu- susah juga karya seni yang ini, hahahah