Tuesday, July 28, 2015

Raya Dengan Rakan Blogger Di Rumah Red Mummy :p

Kemeriahan raya memang terasa bila dapat beraya bersama kawan-kawan. Bertambah-tambah lagi bermakna bila bertemu dengan kawan yang sudah lama kenal tapi sudah lama tidak dapat berjumpa. Dek kerana kekangan masa.

Maklumler... Setiap orang ada hal memasing. Nak tunggu bertembung di satu acara memang susahla.h. Melainkan diberi peluag untuk bertemu di satu acara yang tidak disengajakan itu adalah satu kerahmatan, hiks...

Jemputan khas dari Kak Red ke rumah baru beliau memang mengujakan saya. Selain daripada rasa tak sabar nak jumpa hakak kita sorang ni (lama giler kot tak jumpa), teringin juga nak buat lawatan sambil belajar di rumah Kak Red, hahah. Mengalah orang mengandung kannnn... teringin... teringin... haii...

**********

Sampai kat rumah Kak Merah kita ni...
Duduk borak kejap... terus terjah ker meja makan...
Punyalah excited nak makan, hahahahah
Sedap2 belaka...

Paling meninggalkan kesan kat tekak...
Sambal roket Kak Red....
Pehhhhhhhhhhhhh...
Pedas dier mengancam satu macam. Sedap wooo (Sumi, nanti open house ko, buat soto jangan lupa sertakan sekali sambal roket versi Kak Red, tauuuu).

Tuntut ilmu resepi selaluh...
Buatnya... Tunggu ai buat soto, hahahah...

Lepas makan kenyang2...
Rakan bloggers lain ada yang dah sampai...
Borak-borak santai...

Dan the best part...
Sebelum balik, kitaorang buat lawatan sambil belajar...
Belajar cara nak mendeko rumah...
Ada sedikit sentuhan hotel...
Kemasan dan susunatur sangat praktikal buat rumah famili...

Saya tengok rumah Kak Red...
Terus berangan nak menghias rumah...
Tapi lepas tu buat alasan kemalasan...
"Isk kan letak ni, letak tu ameer si kecik tu mesti tarik..."
Punyalah banyak alasan, kan...
Buat pun belum lagi... heheheheh

Dah namanya blogger bila berkumpul kannnn
Wajibul bergambar...
Gambar ni my Akid ada menyelit...
Snap kali kedua Akid dah takde...
Macam kena crop jer kat situ, hahah
Antara 3 makdara pingitan ni...
Kak Red yang paling bergaya...
Dan Sumi... Cenggitu jer aksi dier...
Ala2 copy-paste dari gambar pertama..
Cam tak gerak langsung... Hebat koooo... hahahaha
*Gambar ai cilok dari FB Sumi... heheh
TQSM Kak Red dan Red Daddy atas jemputan ke rumah...
TQSM atas layanan best yang diberikan buat saya dan famili...
Jangan serik jemput kitaorang lagik untuk menikmati sambal roket istimewa kihkih
3 beradek ini + anak pompuan my Amani...
Paling beria datang beraya rumah orang...
Kitaorang semua sempoi jer berpakaian kasual tapi 4 beradek ni, siap sakan berbaju melayu.

Bila tanya... kenapa?
"Inikan rayaaaaaaaaaaa mummy!!!"
Ok fine :p

3 comments:

Faizal Anuar said...

Nice

AyuArjuna BiGoshh said...

faizal...tq for drop by :)

akuzle ayu said...

Umah kak red glems sungguh. Meriah u ols. We ols baru nk g yg last batch ni.