Wednesday, July 15, 2015

Takde Mood Nak Berblog, Sebab Excited Nak Raya!

Semalam adalah hari kemalasan sedunia... Malas-malas pun sempatlah ke bengkel kereta buat alignment dan balancing tayar kereta. Sempat juga lalu depan pejabat pos, campak 3 surat cinta. Sempat juga masak 3-4 lauk juadah berbuka.

Oh ya pecah rekod tahun ni...
Saya tak jejak kaki lagi ke Bazaar Ramadhan...
So petang ni atau esok tak tahuler...
Harap2 dapat bertahan untuk ikut emosi nak pergi membeli...

Persiapan raya saya tahun ni...
Siyes... sangat ala kadar...
Bukan takde mood...
Bukan tak berkemampuan...
Cuma perasaan nak membeli sakan tu kurang...

Anak2 pun relax jer, takde excited mana sibuk membeli...
Mungkin juga saya perati sejak masuk bulan Ramadhan...
Ya rabbi kerja sekolah berlambak...
Tak padan bulan pose, jenuh dowang siapkan biarpun hujung minggu...

Baju raya saya dah siapkan sikit2 sebelum berpuasa lagi...
Memang memanfaatkan sesungguhnya voucher yang dimenangi...
Contohnya voucher Jakel, voucher butik dll...

Cuma sekarang baru perasan baju kurung Amani...
Die sorang warna hijau, hahahahaha...
Aishhhh... dah tak sedondon pulak...

Biskut raya, saya ada buat masa awal Ramadhan...
Lepas tu baru perasan, dah tinggal serdak jer...
Takpe balik beraya dari kampung...
Ater saya cuba buat balik sebalang dua...
Kalau rajin ler...

Apapun, doakan saya dan keluarga...
Selamat tiba ke kampung halaman...
Selamat ler menempuhi waktu-waktu yang panjang dalam kereta...
Namapun nak raya!
Excitednyaaaaaaa...
Comeiii oits...
Tin dari Coke Malaysia ni...
XOXO;

3 comments:

Azlinda Azman said...

Salam Ramadhan n Syawal


www.azlindaalin.com

mummy_ayu said...

sama la..Ayu pun. bulan puasa ni kureng la mood nak berblog..

emalin mohd said...

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin