Wednesday, August 5, 2015

Melepak di Lavendar Cafe Bersama Rakan Blogger

Wednesday blues...
Seriuslaaaaaa... So sedehhhh...
Rasa nak menangis tengok kerja berlambakan atas meja...
Bertabahlah nak setel semua benda dalam satu masa...

Since tengah stress tengok meja...
Kita "up"kan satu entri saja-saja cuci mata...
Uolls pernah dengar Lavendar Cafe?
Bersama geng blogger yang ohsem
Lavendar Cafe yang merupakan bakeri ala cafe yang menawarkan pelbagai jenis kek dan roti yang sedap-sedap. Selain daripada ianya dibuat "fresh2" dari oven di dapur cafe ini, roti ini juga dimasak secara beringkat-peringkat. So, tidak hairanlah jika kita datang membeli pada waktu petang, ada roti yang dijual masih panas lagi.

Tapi harganya, pffffffffffft... erkkk bolehlah :) Hahahaha...
Kebetulan kami dijemput untuk menikmati minuman petang di sini selepas satu acara atas jemputan tiket media. So, merasalah beberapa hidangan yang menjadi tarikan di Lavendar Cafe :)
Tadaaaaaaaaaaaaaaa...
Ada kek red velvet, cheese cake, biskut cornflakes, sandwich, scone dan roti apa ntah... kihkih. Apa yang unik, cara persembahannya diletakkan dalam pinggan 'L'. Untuk makluman, hidangan 'L' untuk setiap orang ya. Kerlasss ko Kak Bedah hari tu. Terus up gambar ni kat insta. Biasa... biasaler... itu adalah gaya orang ada sikit kejakunan bila diberi benda peliks. Hahahahaha.
My latte... Punya suka tengok gambar daun dalam air...
Sampai sejuk, baru ku hirup...
Jakun kan... tulah kaedahnya...
Melepak dengan dowang ni memang buat kita gelak tak berhenti...
Ada jer cerita... Bukan sesi mengata ya...
Tapi lebih cerita pasal perkembangan dunia dan diri memasing.
Seronok juga...
Anyway, TQ ler pada yang menaja minuman di Lavendar Cafe.
I loikeeee...

11 comments:

Mama Zharfan said...

Yummyyyy

AyuArjuna BiGoshh said...

mz- mmg yummy :)

lia ummiirfan said...
This comment has been removed by the author.
lia ummiirfan said...

first time dengar Lavender Cafe ni.. kat mane ekk..

AyuArjuna BiGoshh said...

lia- dkt one utama

Mama Idlan Irsyad said...

mahal ek? hehe..saya suka gak roti2 ni.. kat mana yer tempat ni?

AyuArjuna BiGoshh said...

dier berdekatan dengan guardian , isetan one utama dkt old wing

Chekgu Azrine said...

Kompem mahal ni...hahahha

MommyRazim said...

I pun suka cafe cafe ni.. hehe tq for sharing nanti nak pi try

AyuArjuna BiGoshh said...

chekgu azrine- nampak esklusif...mahal sikit kottt

mommyRazim- should try, once a while..acara santai2 :)

adianiez AIDA said...

seronok nyer dpt berjumpa rakan blogger.
aida jarang dpt jumpa rakan blogger.
sebab di melaka, x brape ramai :)