Tuesday, August 25, 2015

Transform Jadi Karnivor di Samba Brazilian Steakhouse

Ekceli ramai sudah rakan blogger yang dah try makan kat sini...
Memasing mengeluarkan statement "mengancam" penuh "bergaya" dalam entri memperkenalkan restoran Samba Brazilian Steakhouse ini...
Sampai saya yang membaca turut terkena tempias ancaman....teringin giler nak rasa makanan di sini, dan akhirnya hajat dihati dapat dipenuhi....
Apabila saya dan anak2 dipelawa untuk menikmati makanan tengahari di sini selepas acara pembukaan di "Star Light Kids"...

Wohooooo

Ada persembahan kugiran yang cukup menghiburkan....

Mari kita belajar bahagian-bahagian yang terdapat di seekor haiwan ternakan yang boleh dimakan...

Bukan itu sahaja, kita juga boleh belajar amik tahu bagaimana nak memasak stik yang enak.

*Gambar dirakamkan oleh Anaqi ya...Orang suruh ambil makanan dia amik gambar sekali mak nenek mengenai informasi yang berguna sebagai tukang masak...aishhhhh....


Selain daripada stik yang menjadi tumpuan. Saya juga terkagum dengan cara susunatur ruang di restoran ini. Simple yet classic. Memang menariks angat uollls....

See, my model di atas, bergaya sempoi di atas kerusi empuk di depan restoran...

Konsep di Samba Brazilian Steakhouse adalah buffet...
Kita boleh amik makanan yang digemabri daripada nasi, mashed potatoes, pelbagai jensi masakan sayuran, dessert dan sebagainya....

Dan pelayan di Samba Brazilian Steakhouse ini akan datang meja ke meja menawarkan pelbagai jenis stik termasuklah stik daging, ayam, kambing dan itik. Begitu juga dengan "hot dog" istimewa, chicken wings spicy dan macam-macam lagi...


Untungnya di hari kejadian saya membawa ahli rumah yang sememangnya pemakan daging tegar iaitu my Anaqi. So, dia punya selera makan banyaknya boleh telan cam muatan saiz perut saya untuk seminggu..kahkahkahkah....

Begitu juga dengan My Amani dan My Akid...
Semuanya kaki makan...

Kelainan cara hidangan di Samba Brazilian Steakhouse memang unik..
Dan kami sekeluarga hari itu memang jadi karnivor yang mana 80% kami melantak daging selebihnya barulah sayur dan makanan berkarbohidrat...

Takpe sekali-sekala kan, hiks

5 comments:

adianiez AIDA said...

terbaik ni.
aida & famili pun peminat steak.
mcm best aje tempat makan ni :)

AyuArjuna BiGoshh said...

aida- sila cuba :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ingatkan menate.. sebab ada gambar lembu haha

Mama Zharfan said...

terliurrrrr

AyuArjuna BiGoshh said...

ila - better menate sbb produk yang kita tahu saper pengusahanya :p

mz _ :p