Thursday, September 3, 2015

Luahan dan Makan :=)

Kadang-kadang saya tak paham jugak dengan percaturan hidup ni...
Cepatnya roda tu bergolek....
Atas-bawah-atas-bawah..

Hoi sangat...
Sedang melalui saat selesa...
Kena pulak berhadapan situasi yang memberi tekanan seluruh genap jiwa...

Lepas tu ada anasir-anasir yang membuat kita rasa sakit hati...
Makan dalam pulak...

Lepas satu...satu hal datang
Biarlah saya berkias-kias..

Kadang2 banyak perkara kita tak boleh bercerita di luar..
Kena jaga juga perasaan orang..periuk nasi...adoihai...

Walaupun dalam hidup ini kita tak boleh selalu mengambil jalan mudah...
Tapi kita tak perlu menghadap sangat rasa tekanan.....yang membuat kita sentiasa berasa gundah...
Kena positif dan fikir yang indah-indah...

Cam last week, dalam saya rasa kalut anak nak periksa...
Sempat juga saya meluangkan masa bersama keluarga...
Yup keluarga besar saya...

Kebetulan besday mak ari tu 23.8 semuanya bz, so adek2 pakat nak makan bersama pada 31.8 baru-baru ni....

Port terbaik kat Citta Mall...
Sebab senang parking..tak jauh dari rumah kitaorang 3 beradek..
Banyak juga pilihan restoran kat situ :)
So, kitaorang makan kat restoran Korea yang HALAL - Mr. Dalgalbi...

Ekceli Ecah@Mak Sha yang pilih nak makan sini..
Anak-anak saya memang excited abisla...
Dowang kat selalu tengok Running Man...so banyak terpengaruh makanan Korea kat dalam siri itu..

Kitaorang 2 set menu ni...
Satu yang ada ayam dan sotong...
Satu lagi ada extra keju --> yang ni sangat rekomen sebab sedap!

Air honey bersama lemon citrus yang paling win di sini!

Lepas tu ada tambahan nasi goreng, tapi saya tak sempat jamah pun....
KAlut melayan my Ameer yang sangat lasak ketika berada di sini...

Itu jerlah....
Selebihnya saya tepekkan gambar kami sekeluarga makan malam bersama..
Oh ya, Dedet tak join kitaorang malam ni, sebab dia terlibat dengan projek kilang shut down...
Servis boiler ler....
Hidup dier memang memanjang stress minggu tu sebab terpaksa keroje...
Bertabahlaaaaa

Ameer time ni dah ngantuk...

Tapi still bersemangat, bila nampak muncung kamera menghala kat muka dier, hahahah

Makanan Korea, ni letak jer semua bahan..lepas gaul dalam kuali tu...
Siap masak..makannnnnnnnnnnn

Bergambooo jer lelebih...

Pelayan kat sini ni memang tahap kena melayan dan memasak sekali ya...

Kitaorang 3 beradek jer....hehehehhe
Kawan gaduh, kawan berbaik..
Kawan kongsi cerita dan masalah...

Happy me...
With my family!!!!

2 comments:

Mama Zharfan said...

Suka tgk ur family happy pics and ur siblings

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz-- :)