Thursday, October 15, 2015

Bapak Mahal Mop Lantei Jer Pun!

Tajuk entri bunyi cam samseng jalanan jer kan...
Buahahahahahha

Ekceli nak citer, last weekend...
Masa saya dan beberapa anak yang terpilih dalam agenda window shopping di One Utama...
Terserempak dengan sekumpulan geng2 bibik,
Yang ada datang bertuan dan ada yang keseorangan (perlepasan dari majikan rasanya untuk keluar berjalan)..
Dowang tengah buat apa tau...

Tengah beratur...

Sambil tengok demo...

Bagaimana nak menggunakan mop terbaru di pasaran...

Perghhhhhhh

Saya pun join sekaki..
Bila berada di celah2 bibik di situ..
Terasa macam saya dah sejawatan jer dengan dowang...hahahahah


Mop ni ada banyak jenis versi...
Harga berbeza woooo...
Sebab ianya bergantung pada saiz...

Ater tak gila tengok harga mop sebatang dengan baldi beratus2...
Kalaulah bulu ketiak tu boleh dijual, ai rasa barulah mampu masyarakat marhein ni membeli produk mop ni, huhuhuhu

 Ni fungsi dan kelebihannya...

Ini untuk saiz paling kecik dan ada potongan harga...
Harga promosi RM159...

Harga normal : RM199 (ai rasa ni bukan harga normal, tapi abnormal)...

Sebab mahal, cara nak guna memang senang...
Letak mop kat bahagian tu...
Dia akan berputar dan perah air kat kain mop tu...

Lepas tu celup air kat bahagian sebelah dier...

Lepas tu boleh mop dengan penuh bergaya...

Bersih katanya...

Ai tanya satu jer...ni confirmke dengan mop sahaj segala kuman, bakteria boleh terhapus juga...

Kata penjual tu balik : Itu bergantung pada jenis pencuci u guna maaaaa...

Ok, fine...


Ai pun berlalu pergi...
Tapi bibik disekeliling ai tadi berebut beli uollls...


Walaweh....lumayannn sehhhhh gaji dowang...

erkkk idokler rasanya tuan dowang kot yang bayar...

ini demi buat bibik2 mereka agar lebih efisien membuat keroje!



tu jer citer sesi menjemah ai..tata

4 comments:

Mama Zharfan said...

sensitif tajuk2 mop ni--sbb teringat videa yg viral ie psl kedai mamak cuci kuali/periuk guna mop..ewwww

AyuArjuna BiGoshh said...

suzz- ya ke...die guna mop mahal ke yg murah..i tak perasan video tu...

Shila Azizi said...

sama macam mop kat go shop...harga pun serupa. cuma brand je lain. Bibik sekarang sume nak canggih...hehe...

AyuArjuna BiGoshh said...

shila- ya ke..bakpe mahal sangat ni iskkkk..bibik sekarang curlasss