Monday, October 5, 2015

Shopping Spree 3K, TQ Bliss

Kejadiannya pada 1 Oktober...
Lepas subuh saya dah gerak rumah saya di Shah Alam..
Dan sampai di lokasi kejadian iaitu Aeon Bandar Cheras Selatan dalam  pukul 6.40 pagi...
Lepas tu kitaorang pakat2 anak beranak sambung tidur dalam keta sambil dengar radio..
Hahahaha...

Jam 7.30 pagi, dah ramai peserta yang berkumpul.
Dalam 20 orang semuanya yang akan terlibat dalam aktiviti shopping spree

Masa ni nak berdebo3 dalam dada...
Adehhh...
Sebab dalam kepala takde idea nak amik apa...
Cuma tanam dalam hati...
Rembat apa yang boleh masuk dalam troli..

Mekanisme dari Bliss:
Hanya seorang peserta dibenarkan..
Item wajib kena amik minimum 2 iaitu yogurt greek asli, yogurt bliss dan yogurt air kultur bliss..
Setiap item yang diambil hanya 5 sahaja dibenarkan, contoh 5 pek milo 2kg, 5 pek milo 500g...
Maximum troli 2 sahaja ...
Barangan elektrik, yang perlukan timbang dan dalam cermin kaca tidak dibenarkan...
Tempoh 5 minit, had maksimum pembeliaan 3K.

Lepas tu setiap peserta kena cabut undi...
Nak tentukan kita pemain dalam pusingan yang ke berapa...
Sebab ada 4 pusingan dan setiap pusingan 5 peserta...


Finally, saya main untuk pusingan ketiga...
Tapi kalutnya saya tuhan jer yang tahu..
Pengajaran buat diri, lenkali kena pergi survey tempat..
At least tahu perletakan barang di rak..

Huhuhuhu

Akhirnya saya berjaya meraih jumlah barangan hampir RM2697.90...
Bolehlah...hahahahaha

Gegeh tau mak...
Yang sadisnya, saya boleh stop bahagian sabun amik tu jer...
Sebab saya tak tahu dekat makan rak coklat2...

hmmmm..ingat nak amik coklat untuk anak2...sedehhhh

Kakak ni perbelanjaannya cecah RM3k...
Puncanya dia amik set susu enfagrow tu 5 pek kot...
Untung...
Nampak sikit jer barang yang dibelanja sebab dapat dalam 1 troli..
Dapat barang yang dibeli semua mahal2...

Adik ni pun cecah RM3k...
Die borong ayam brand essence dan coklat banyak....
Besttttttttttnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

Setiap orang ada strategi masing2..
Ada yang memang aim segala macam jenis susu dan saiz...
Ada yang memang pulun beras semata...
Ada yang duk kat bahagian shampoo dan toiletries...
Sebab 5 minit jer kan...huhuhu

Tapi Encik Syed ni paling huntong!
Pemenang GP...
Menang cash 25K dan juga shopping spree 3K....

Memang beshhhhh
Rejeki manessssssssss

Kebetulan masa saya datang sini...
Saya angkut sekali My Akid, Ameer dan Yana...

So, bila mak dier bz soping sorang2 diri berlari-lari kat dalam..
Dowang menghabiskan masa dengan berpoto-poyo..

Tergelak2 saya tengok gambar yang dowang amik :p

Burung antu mengawan si Akid..

Burung antu my alololo Ameer

Pak cik menggedik....
Hahahahahahahahah

Habis shopping, kami semua dijemput untuk menikmati hidangan disediakan di Q_Bistro...
Not bad sebab ianya free flow...
agagagagagaga...

Gegeh tau tolak 4 troli dengan bantuan anaks...
Jasamu dikenang yo!!!

Hasil tuaian...

Alhamdulillah......
Alhamdulillah.....

Syukur atas rezeki yang diberikan buat saya dan famili...
InsyaAllah rezeki yang saya dapat akan saya kongsikan dengan orang yang rapat dengan saya terutama famili..dan juga mereka yang memerlukan :)

Ini adalah pengalaman shopping saya yang keenam dan yang pertama untuk tahun 2015 ...

Sebelum ini, saya pernah dapat juga hadiah seperti ini...
Cuma lokasi dan mekanisme dier agak berbeza...


Memang kaki soping saya kannnn, heheheheh

12 comments:

Hanim Hashim said...

tahniah kakkk! berbaloi-baloi ... tak dapat bayangkan macam mana akak berkejar dalam Giant tu hahaha. Tetiba kaki jadi panjang kan kak hahaha. Apapun, memang puas tengok barangan yang akak dapat ni .... cukup stok untuk beberapa bulan :)

Nur Misnan said...

Wahhh.. jual balik sabun tu murah2.. hahaha
Kak no beli 50 persen discount

mummy_ayu said...

5 minit jer..shopping? kalau Ayu pun kelam kabuts..
congrats kak!! murah rezeki.. :-)

Shila Azizi said...

agak jeles tengok akak shopping bebanyak tanpa guna duit...seriously, saya jelesss....anyway, tahniah kak. Jimat banyak ni... :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hakak memang hebattttt

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hakak memang hebattttt

AyuArjuna BiGoshh said...

hanim- alhamdulillah...cukup 3-4 bulan :p

kak nora- heheheheheheh....nanti kita roger bila jumpa...segan pulak nak jual2 :p

mummy ayu- tqsm dik!!

shila- tq tq :)

ila- hok alohhh takdelah hebat mana ila oiii

Wan Amira Wan Salleh said...

my dream is to menang shopping spree.. sebab dia dream kan sampai sekarang tak dapat dapat lagi haha..

tahniah :)

AyuArjuna BiGoshh said...

mira- hehehehe...dream can be reality...insyaallah... :)

Nafisa81 said...

Waa..bestnya...alhamdulillah...

Nafisa81 said...

Waa..bestnya...alhamdulillah...

sayaiday mohd nor said...

bestnya shopping spreeeee. nak jugak. stok sabun banyak, memng betul2 jimat la. hehehe :)