Thursday, October 8, 2015

Taman Fantasi Buat Kanak-Kanak di Aino Living

Penyelidikan telah membuktikan bahawa dengan bermain sambil berimaginatif adalah penting sebagai salah satu komponen untuk perkembangan sihat buat kanak-kanak. Sebagai ibu-bapa kita harus menyokong perkembangan anak-anak kita dengan mendapatkan peralatan terbaik buat anak-anak untuk bermain.

Antara kedai yang boleh diterjah oleh ibu bapa adalah kedai rangkaian Aino Living, yang sememangnya terkenal dengan rangkaian produk "livingware"  berkualiti dan sentiasa mempertengahkan rekaan terbaru; antaranya seperti perabot kecil, hiasan dan peralatan dapur.

Untuk pengetahuan semua, terdapat lebih 100 item baru dan lama disediakan bagi tujuan untuk memberi insprasi kepada ibu bapa untuk menyelami dunia bermain anak-anak mereka..


Antara peralatan buat si kecil yang boleh kita dapati di Aino Living seperti:-

Bekas air, mangkuk comel, acuan membuat ais krim dalam kepelbagaian bentuk. Contoh di sini bekas kanak-kanak ini berbentuk rupa haiwan. Kanak-kanak boleh belajar dan mengenali dunia haiwan melalui bekas minuman yang digunakan setiap hari.

Tidak dinafikan, kanak-kanak suka meniru apa orang dewasa lakukan. Contohnya, bila kita berada di dapur. Anak-anak akan melihat bagaimana kita mengendalikan dapur masak serta perkakasan masak yang lain.

Diperbuat daripada kualiti kayu terbaik dapur untuk si comel ini ditawarkan pada harga RM499 :)

Selain daripada itu terdapat juga "folding table and chair" untuk kanak-kanak. Yang mana ibubapa boleh menggunakan set meja tulis ini samada ketika berada di dalam atau luar rumah.

Kanak-kanak akan lebih terserlah kreativtii mereka apabila kita membuka peluang untuk anak mendeko sendiri makanan di dalam bekas "Bento Sihat Mealbox". Pelbagai peralatan yang comel untuk menghias dan menyimpan makanan dalam bekas bento dengan gaya yang sangat praktikal.

Bangku kanak-kanak yang warna-warni begitu menceriakan turut ditawarkan disini!

Mari belajar bersama cikgu handsome Ameer. Papan hitam ini sangat bagus sebagai salah satu alat bantuanmengajar di rumah.

Pelbagai thermos mug dan cawan yang ditawarkan pada harga yang sangat berpatutan.

Bagi mereka yang sukakan mencipta dunia fantasi, berimaginasi menjadi putera kacak serta puteri cantik. Bermain di dalam khemas yang menyerupai bentuk istana memang mengujakan. Khemah menarik jenama HAPE buatan Jerman di Aino Living ini menawarkan dua jenis rekaan istana iaitu "Knight" dan "Princess". Dan ianya ditawarkan pada harga promosi iaitu RM219.90 setiap satu (harga biasa pada RM279.90).

My Ameer yang berimaginasi menjadi salah seorang pahlawan dengan menaiki seekor kuda plastik :p

Terus-terang saya katakan..
Berada di sini bukan anak-anak sahaja yang akan teruja dengan kepelbagaian tawaran peralatan permainan imaginasi mereka, bahkan ibubapa pun turut sama rasa "excited" bila shopping di Aino Living.

Ini hanya sebahagian sahaja peralatan dapur dan rumah yang cantik dan menarik yang mampu mencuri perhatian ibubapa bila berada di sini :)
Bestkan!!!!

Bersempena dengan pelancaran rangkaian baru kanak-kanak,pada hari Sabtu yang lepas Aino Living menganjurkan kelas "Roll Sushi dengan Aino ". Kelas ini terbuka untuk kanak-kanak berumur antara 3-10 di outlet Desa Park City. Acara bermula pada pukul 11 ​​pagi, dan dipecahkan kepada beberapa sesi sehingga pukul 3 petang. Ibu bapa telah membawa anak-anak mereka beraktiviti di sini dengan bayaran pendaftaran hanya RM50 setiap kanak-kanak dan anak-anak ini akan dihadiah dengan goodies bag dari Aino Living yang bernilai lebih daripada RM100 setiap satu.

Untuk kelas belajar menyediakan hidangan, smy Afig dan Amani telah menyertainya.

Mereka telah diajar untuk mejaga perkara asas sebelum memasak iaitu membasuh tangan (sebahagian daripada amalam menjaga kebersihan diri).

Penerangan ringkas tentang cara menyediakan sushi oleh chef yang dijemput oleh pihak Aino Living.

Setiap kanak-kanak diberikan bahan untuk menyediakan sushi.

Menguji kanak-kanak untuk lebih berdikari dan berani menghasilkan hidangan seperti yang diarahkan.


Yup ibubapa semua ya, peralatan kanak-kanak baru ini boleh didapati di semua cawangan Aino Living di One Utama, Desa Park City dan Miri bermula dari 18 September hingga awal November 2015. Dan percayalah di  Aino Living dunia anak-anak ini boleh menjadi lebih kreatif dan mampu berimaginasi tanpa had!

Untuk maklumat lanjut mengenai Aino Living, sila layari 


atau


23 comments:

Miera Nadhirah Tan said...

Wow... bestnyer kan... seronok nak mencari barang untuk sikecil.. tak sangka Aino ada macam macam sekarang....

Shila Azizi said...

ni bukan budak-budak je suka, mak budak pun suka...hiks :D

FiSh. ohFISHiee said...

Everything iz so cute and colorful!! :D fish pun suka hehehe

Emily said...

Children these days are so lucky to have so many things available for them. The pressure is on the parents. LOL

mummy_ayu said...

seronoksnya..!!!

Sherry said...

so fun workshop for the kids. Wow.. sure check out this place soon.

Ezna Ahmad Khalili said...

Ingat barang2 dapur je. Kids pon ado.....

alizasara said...

I've always been a fan of Aino. They sell pretty cool stuffs!

Kylie wenn said...

My kids are having lots of fun at Aino, too! It's really kids wonderland..

Pamela Yeoh said...

i cant always go in Aino, else i will be broke. all the things super cute and love it so much

Rawlins GLAM said...

Bahayanya datang Aino
Mau kopak wallet hehehe
But the items sure are cute!

Nur Misnan said...

Ice cream stick tu sgt menawan..
Rambang mata tgk barang2 dapur..
kabinet tarik tu sgt unik

Jacqueline Khoo said...

It's true. Learning through playing is so much effective than learning itself only. Nice sharing dear btw ;)

Selina Ooi said...

Cute things! Kids can learn to play and explore Aino. They sure always ask parent buy for them.

Bella Enveeus said...

Eh comel lah bekas aiskrim tu. Mencari gak bekas camtu. Boleh beli sini lah

Janice Yeap said...

glad to know that Aino has so many things for kids as well. i am sure that kids will like it :)

Ivy Kam said...

I love to shop at Aino Living sometimes for the ideas and inspiration, love the varieties of their products :)

Wendy Pua said...

i always to shopping at aino for kitchen utensil!
now i can bring along my cousins for all the kids stuff too!

Leona Lim said...

Their products are high quality plus I love the range and unique storage ideas from them

Pen My Blog said...

Have always enjoyed shopping at Aino :) Love how they often themed their utensils too :)

Isaac Tan said...

bestnye.. your children would have really enjoyed themself. Probably I'll check it out soon.

Isaac Tan said...

bestnye.. your children would have really enjoyed themself. Probably I'll check it out soon.

Mike Yip said...

WAH! One of those place I avoid bringing my children go unless I want to see my wallet bleed. LOL