Friday, November 6, 2015

Lazada Pencetus Revolusi Pembelian Secara Talian! | Save the date Uollls 11.11.15

Terkini Lazada telah mencetus trend membeli-belah terbaru dengan melancarkan acara membeli-belah terbesar pada tahun ini. Para pelanggan Lazada pada hari ini bukan sahaja datangnya dari kawasan bandar bahkan menurut kajian kawasan luar bandar seperti bandar Acheh di Indonesia, Jolo di Filipina, Mae Sariang di Thailand, dan pulau-pulau Con Dao di Vietnam.

Revolusi ini turut berkait-rapat, apabila  Lazada memperkenalkan aplikasi mudah alih yang boleh dimuat turun menerusi penggunaan Android dan IOS. Melalui aplikasi di telefon pintar, memudahkan pembeli membuat pemilihan barangan dengan pantas dan praktikal. Antara kategori produk paling laris di Lazada:- fesyen, Home & Living, Kesihatan dan Kecantikan, dan Mobiles & Tablet.

Seperti baru-baru ini, permintaan terhadap produk pembersih udara meningkat dengan pesat di Malaysia dan Singapura memandangkan penduduk di kedua-dua negara mengalami masalah cuaca berjerebu. Ini terutamanya di antara bulan Ogos dan September, jumlah jualan keseluruhan meningkat tiga kali ganda dan hampir 15 kali ganda di Malaysia dan Singapura. Platform sehenti seperti Lazada sangat membantu PKS tempatan untuk meningkatkan jualan dalam talian, serta membawa jenama pengeluar antarabangsa untuk berkembang ke Asia Tenggara.

Untuk pengetahuan uolls, sehingga akhir bulan September, Lazada mempunyai lebih daripada 30,000 pengeluar-pengeluar produk tempatan dan antarabangsa dari Asia, Eropah dan Amerika Syarikat.

Memang banyakkkannnnn!!

CEO of Lazada Malaysia, Hans Peter-Ressel

 "Dalam masa tiga tahun, eCommerce semememangnya cemerlang sebagai platform membeli-belah, tidak kira generasi, lokasi dan ekonomi. Dengan akses mudah alih yang lebih baik dan pilihan yang pelbagai untuk setiap produk sangat memenuhi setiap keperluan dan bajet pembeli talian. Sebagai perintis eCommerce di Asia Tenggara, kami bangga untuk membawa revolusi dalam talian ini dan akan terus membuat memperkembangkannya sebagai pusat sehenti membeli-belah yang lebih mudah dan praktikal untuk semua orang, "

"Dengan pengalaman yang kami ada,  Lazada mampu mengenal pasti trend membeli-belah dalam talian dan dapat memenuhi keperluan pengguna kami pada bila-bila masa. Dengan bekerja dengan pelbagai sektor rakan kongsi yang dipercayai, Lazada sememangnya mampu untuk menawarkan tawaran yang terbaik untuk pelanggan-pelanggannya "

kata Hans-Peter Ressel, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Lazada Malaysia.

CMO of Lazada Malaysia, Andrew Gnananantham

Antara para media yang sememangnya "bertuah" di hari acara "media conference" diantara pihak Lazada bersama pihak media...

Revolusi pembelian dalam talian - Acara membeli-belah terbesar tahunan "Lazada 's Revolution Online" akan dilancarkan pada 11 November 2015 dan bakal berakhir pada 12 Disember 2015. Sepanjang 28 hari ini pembeli boleh mendapatkan pelbagai tawaran menarik  dan menyeronokkan. Antaranya "Spin The Wheel Deal", yang mana pembeli boleh memenangi RM500 voucher Lazada setiap hari, 'The Golden Baucer Hunt' bernilai RM1,111 boleh diburu dalam masa 11 jam dalam talian bermula 11:00-11:00 dan pelbagai peraduan menarik di platform FB dan instagram (please cikdeaut gaisss)

Jenama yang bakal mengambil bahagian antara lain termasuk Microsoft, Philips, Morgan, Tefal, Bayer, MamyPoko, Drypers, Nike, Puma, Crocs, Converse, Scholl, Lenovo, Huawei Honor, Meizu, Samsung, Apple, Xiaomi, Casio, Speedo, Samsonite, American Touristers, JBL , Bosch, Sports Direct, Calvin Klein, SK-ll dan Dermalogica.

Memang best giler.............
Tak sabar nak tunggu 11.11.2015.......................

Jom sama2 shopping uollls!!!!

Jangan lupa klik link ni ya---> http://www.lazada.com.my/online-revolution/

27 comments:

Fieza Sani said...

bestnyaa..dapat gak invitation ke event lazada berkenaan ni tapi tak boleh nak attend..hari kerja..huhu

AyuArjuna BiGoshh said...

fieza- mmg best, sebab kitaorang dapat cabut utk voucher dan juga berpeluang menang lucky draw :)

cindyrina said...

i was invited too! didn't attend because during working days. Hope you win some exciting things there.

Kylie wenn said...

I always shop in lazada. They always got very great deal!

Betty Liew siaw fan said...

Wow I need to save my date and win the spin. Lazada has awesome good to buy online.

Quamarul Islam Manna said...

Lazada has a powerful online shop. Great to see it here.

Sherry said...

never shop this website before.
Shall check out if have the time, last time I do compare their price on the sewing machines.

Anfield Yee said...

I love to buy things at Lazada! Gonna save the date to get more bargains lol!

Mama Zharfan said...

bajet tak berapa nak ada...tp boleh jer cuci2 mata hhehhehe

Miera Nadhirah Tan said...

Yaaayyy save the date and jom syopping........tak sabar!!!!

Emily said...

Wow, it was just like yesterday that Lazada was launched. How fare they have come! I'd also love to pick up some items too!

renaelyng said...

Yes, heard about this as well. Can't wait! haha.

Cecilia Qianqian said...

Wow~ There is a lot of promotion and big deal during 11th November! Another crazy online shopping again after Cybersale

adianiez AIDA said...

Wah iye?
Aida x pernah shop kat lazada.
Lom sempat...

Hanniz Envato said...

4 days to go! Meriahnye! Best time to buy Christmas gifts!

Sebrinah Yeo said...

Lazada?! Shopping! Omg... Noooo... Poisonous post! Now I itchy hand wanna click checkout at cart adi... aduiiii...

Bella Enveeus said...

Lazada is better now and banyak lak brand baru yang akan dipasarkan kat Lazada. Alamak macam ni dangerous lah. Lagi senang kopak poket ni.

5 little angels said...

Wow.. RM500 setiap hari. I pun nak cuba. Mungkin menang nanti.

alizasara said...

And so i've heard. Time to get my shopping mode on 😉

Juneci Siong said...

Shopping is definitely going to another advancement. The benefits of shopping without leaving the comforts of a home

Leona said...

i always shop on lazada ler, just need to be careful and check ourselves on the rating of the seller etc.

仙妮 said...

Yeah! Lazada is on my online shopping list :)
Cheers, SiennyLovesDrawing

Ivy Kam said...

Tried online shopping with Lazada before, like the easy and comfortable experience :)

cleffairy said...

Alaaaaaa. Pocket dah rabak laaaaa. :'( sedih betul

Sin Yee said...

I have been buying at lazada once. It is like normal online shopping but with a lot of different sellers in one platform, just like i buy thing in taobao, the largest SEA online platform from China

Sylvia Lye said...

Wow!! Great deal!! Gotta get something for myself ^^

Mums Babies said...

Lazada is gaining trust and more people are buying the stuff from them. I have indeed a great experience with them.