Thursday, November 19, 2015

My New Peti Untuk Stok Simpanan Khazanah Menternak Lemak

Tak rancang pun sebenarnya...
Masa saya dan anak2 join jamuan besday anak Nannie Isa...
My laki sibuk kat Aeon Big, usha-usha barang2 kat situ...
Dalam banyak barang my laki berkenan kat peti ais ni...
Dengan saiz 360 liter, harga RM899 sajooork...
Dari harga asal seribu lebeh...
Yang menariknya peti ais yang ditawarkan masih ada stok dalam stor.
Kalau yang display jer tinggal memang ai tak nak, huhuhu.

Ekceli kat umah dah ada peti ais...
Tapi peti ais lama dan agak kecik juga...
Masih boleh guna lagi so masa decide sama ada nak beli ke tidak...
Perasaan nak membeli itu masih 50:50...
Akhirnya beli jugak hari Ahad tu...
Selasa sampai, sepatutnya Isnin...
Tapi lori penghantaran stuck kat dalam hujan lebat lah pulok...

Saya ni jarang nak beli barang-barang rumah yang besar...
Unless kalu betul perlu baru beli...
Penjimat katanya..*puiiiiiiiiii
Tapi sebab value for money... so belasah jerlah beli...

Buat pejam-pejam mata...
My laki bayaaaa...
Kahkahkah...
Taste saya memang benda yang rare dan unik...
Cam peti ais ni... Kaler orange...
Silapnya satu pintu dan harga lebih kurang harga peti ais yang nak saya beli.
So memang tidakler...
Dahla saiz peti ni cam saiz badan saya jer...
Benci betul... Hahahahaha

Ok, paling best masa hari Ahad tersebut ada extra diskaun lagi 5% untuk ahli Aeon Big. So harga dalam RM850+ termasuk free delivery. Berbaloi jugak, kan?

7 comments:

CikLily Putih said...

murah wei peti ais ko tuh...

AyuArjuna BiGoshh said...

kak lily sbb tu aku beli hehe

Mama Zharfan said...

siyes murah tu!!!!!!!!!!

AyuArjuna BiGoshh said...

mz- murah kan heheheh

Hermit said...

Poyo lah bini aku... peti sejuk oren tu sama besor ngan badan, maknanya? Muahahaha

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ala akak nak tgu menang contest kan? kiki

AyuArjuna BiGoshh said...

hermit- hahaha helooooooooo..takde maknanya hahahahah


ila- opkosssss