Tuesday, December 29, 2015

My Teksi ~ Cabaran 60 Saat!

Semalam seharian saya tak update blog.
Siyes memang hidup saya BZ giler...(kalah Datuk AM yang superman ittew, katanyaaaaa)
Dengan marking dan analisis kertas exam...
Dengan nak amik hadiah kat beberapa tempat..
Dengan nak drop form juga kat beberapa tempat...
Dengan urusan anak sekolah tak setel2...
Capek giler..

Bayangkan dari 9 pagi sampai ke 4.30 petang...tak makan hanya minum semata, huhuh
Lepas tu anak pula call dari umah inform yang PR organizer Knorr nak jumpa dalam 5.30 kat umah.
Kalut giler jadinya, huhuhu.
Dalam stress nak kena balik awal, sempat juga saya masuk apps My Teksi dan mencuba nasib..

kredit pic : Iris Delisha

Alhamdulillah rejeki..
2 kali cuba untuk dapatkan Teks1M yang membawa peralatan persekolahan..
Dan tak sangka teksi ni ada berdekatan kiranya dalam 10 mins nak ke tempat saya (kat opis time ni)

Sampai2 ajer Teks1M terus die hulurkan form untuk saya tandatangan.
Sebab saya dah register phone saya ngan My Teksi so dowang dah ada details saya..

Dalam 1 minit saya perlu mengambil sebanyak yang mungkin untuk memenuhi beg kertas My Teksi. dalam kepala saya memang dah aim nak amik stokin banyak2 (kes teringat masa nak beli stokin sekolah anak punyalah terkejut tengok harga stokin kat pusat pakaian hari2 3 set harga dekat RM11, begitu jugak kat Giant dan tempat lain-lain). Yang mana biasanya anak saya kalau pakai stokin memang sehari sepasang, sebab saya paling pantang bau stokin!

Yang lain-lain say abelasah jer amik apa ajer yang ada. Janji berbaloi dengan caj yang dikenakan iaitu RM10 sahaja :p 
Saya rasa tak sampai seminit terpaksa berhenti sebab beg dah tak muat, hohohoho..
Barang yang tinggal hanyalah stokin, pensil kaler, dan botol air macam2 jenis...
Tu pun memang saya dah kaut semua stokin dulu letak dibahagian bawah sekali, kemudian masukan botol secara vertikal. Selitkan pensil kaler.

Stokin dan pensel kaler saya amik semua yang ada dalam bonet keta- dah tinggal tak banyak mana. Mungkin sebab saya panggil Teks1M dalam 4.30pm so saya antara peserta terakhir untuk hari terakhir Cabaran 60 minit bersama My Teksi.

Ekceli kalau ikutkan, saya memang tak kisah sangat pasal pensel kaler tu. Sebab saya dah ada banyak stok kaler kat rumah (menang dari contest, jugak huhu). Tapi sebab dah takde pilihan belasah jerla amik!....

Hasilnya:
Stokin - 13 set
Botol air - 17 botol
Pensel warna- 4 kotak

Siyesly, saya suka giler botol air yang saya pilih..
Sebab nampak cam berkualiti, hehehe
 Botol air Hotwheel yang ada tali..(biru dan merah)

 Yang ni smart!

Yang ni cute giler!!

Kualitinya pun not bad, nampak cam mahal jugak botol cenggini..

Bila bawa balik botol banyak2 balik umah, terfikir lak saya...

Saper ajer yang nak pakai botol ni....

Paling excited cam Amani sorang ajoor...

Huhuhu


Memang pun uolls....aiseh lupa dah, my anaks semua pesen perasan mereka dah dewasa, waima si Afiq yang nak masuk tahun 3 berebut nak pakai beg Adidas....tak nak dah beg kartun...


Adeh!!!

Apapun TQ to My Teksi, di atas ehsan belanja saya dan kengkawan saya yang lain peralatan sekolah. Dengan ekonomoney Malaysia sekarang, program ini mampu memberi penjimatan!!!!!

Muahhh

6 comments:

mama tisya said...

rezeki tu..byk jugak berjaya disumbat dlm paperbag tu...ye la ank2 ayu smua dh beso..botol air tu sure si amani la punya...hehe

juelee said...

hihi stokin tu mmg berbaloi sangat.. stokin mahai okeh.... lgpn anak2 akak seme sekolah dah. botol air amani la bolot nampak gayanya tapi kalau akak nak bg ke rayyan saya sedia menerima hahhahahahaa

Mama Zharfan said...

beshnyaaaaa

Shila Azizi said...

bestnyaaaaaaaa

AyuArjuna BiGoshh said...

mt- tu lah rejeki petang2....nampak gaya cam amani jer yang punya semuanya hehehehe

jue- akk mmg target stokin jue, mahei skrg rege stokin...boleh no hal, kalau msih ada dan berkesempatan insyallah akak kasi 1 botol

mz- :)

shila- mmg best :)

adianiez AIDA said...

wow! best nyer :)
lumayan hasil tangkapan 60 saat...